Uudella insinöörillä taustajoukkoja vaikka muille jakaa

Tänään SAMKista valmistuva neljän lapsen isä Sami Stenvall suoritti opinnot pikavauhtia ja huippuarvosanoin.

| Päivitetty

– Ajattelin, että jos nyt ei ota irtiottoa, niin ei sitten koskaan, eurajokelainen Sami Stenvall muistelee päätöstään hypätä työelämästä koulunpenkille.

Tänään, noin kaksi vuotta myöhemmin, Stenvall valmistuu Satakunnan ammattikorkeakoulusta kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi. Ahkeralla tahdilla suoritettujen opintojen lisäksi Stenvallin todistuksessa komeilee arvosanoja, joita ei todellakaan tarvitse häpeillä.

– Samin keskiarvo oli 4,8, kun maksimi on 5, vaimo Eveliina Stenvall huikkaa vaatimattoman miehensä vierestä.Stenvallilla on jo ennestään taskussaan koneistajan ammattitutkinto, ja työkokemusta hänelle on ehtinyt kertyä useamman vuoden ajan isän yrityksessä Rauman Konepajalla.

Ajatus opiskelusta oli kuitenkin siintänyt ajatuksissa jo viimeiset kymmenen vuotta, välillä enemmän ja välillä vähemmän.

– Pohdin jo pitkään, että joku koulutus pitäisi saada, mutta sitten alkoi tulla lapsia useampikin, Stenvall naureskelee.

Stenvallien kaikki neljä lasta – Joonas, 12, Kake, 11, Kasper, 8 ja Anniina, 6 – ovat nyt jo koulussa, joten isällekin avautui mahdollisuus lähteä toteuttamaan haavettaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut