Tulos saatiin, vaikka yksi valtuutettu marssi ulos salista kesken kokouksen: Harri Hiitiö on Pyhärannan uusi kunnanjohtaja

Lyhyeksi jääneestä kokouksesta ei dramatiikkaa puuttunut.

| Päivitetty

Harri Hiitiö on Pyhärannan uusi kunnanjohtaja. Asiasta päätti Pyhärannan kunnanvaltuusto maanantaisessa kokouksessaan äänin 11–6.

Kuusi ääntä sai Merja Koski, jota ehdotti niin hallituksessa kuin maanantaisessa valtuuston kokouksessakin Markku Poskiparta (sd.). Hiitiötä puolestaan oli ehdottanut kunnanhallituksessa Arto Sainio (kok.).

Dramatiikkaa ei kokouksesta puuttunut. Päätöstä edeltävän keskustelun aikana keskustalaisvaltuutettu Pauli Laivo kritisoi kunnan päätöksentekoelinten toimintaa kovin sanoin.

– Minkä takia täällä ei käydä asioista mitään keskustelua? Ei ole enää mitään uskoa tähän touhuun, Laivo sanoi puheenvuorossaan.

Puheenjohtaja Mervi Puonti (kok.) oli sitä mieltä, että kritiikki ei koskenut käsiteltävää asiaa eli kunnanjohtajan valintaa. Siksi Puonti keskeytti Laivon puheenvuoron ja antoi hänelle kaksi vaihtoehtoa: hän voi joko pitäytyä asiassa tai sitten poistua valtuustosalista.

– Hän teki sitten oman päätöksensä ja poistui. Se menee ihan lakipykälien mukaan näin, että jos valtuustossa ei pysytä asiassa, silloin valtuuston puheenjohtajalla on oikeus keskeyttää, Puonti sanoo Länsi-Suomelle.

Valtuutettu Laivo kieltäytyi antamasta kommenttia puheenvuorostaan Länsi-Suomelle.

Välikohtauksesta huolimatta kokous saatiin päätökseen alla puolessa tunnissa, sillä kunnanjohtajan valinta oli ainoa esityslistalla ollut asia. Vielä ei ole tiedossa, milloin Hiitiö aikoo kunnanjohtajan tehtävässä aloittaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut