Tutkimuksia, suojelua, siivoamista – Meremme tähden -tapahtumassa puhuttiin Itämeren tilanteen parantamisesta

Satakunnan ammattikorkeakoulun Merimäen kampuksella esiteltiin laajasti Itämeren parissa työskentelevien tahojen toimintaa. Taustalla on ajatus vesistöjen pitämisestä puhtaana.

Meremme tähden -tapahtuma kokosi yhteen Itämeren ympäristön vesistöjen parissa työskentelevät tahot.

Toimintaa esiteltiin Satakunnan ammattikorkeakoulun Merimäen kampuksella. Yleisö pääsi näin keskustelemaan toimijoiden kanssa, ja toimijat tutustumaan keskenään. 

Eurajoen yhteiskoulun opettaja Karoliina Saurio kertoo, että koulu on mukana useammassakin vesistöhankkeessa.

Tiistaina koulun kahdeksasluokkalaiset lähtevät siivoamaan Eurajoen rantaa Luodonmaannokasta. Siivoustalkoot ovat osa Let's Do It -kampanjaa, jota myös esiteltiin Meremme tähden -tapahtumassa.

– Uskon, että oppilaat siivoavat rantaa mielellään. Osa heistä käy kesällä rippikoulun leirikeskuksessa, jossa käytetään samaa rantaa. Ehkä he ymmärtävät, että jonkun se ranta on siivottava, Saurio kertoo.

Meremme tähden -tapahtuma järjestetään osana kansainvälistä Waterchain-hanketta. Hankkeen tarkoituksena on vähentää Itämereen joutuvien ravinteiden ja vaarallisten aineiden määrää.

– Viesti on se, että jokaisen on tehtävä oma osuutensa asian puolesta, kertoo Meremme tähden -järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Minna Keinänen-Toivola.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut