Uuteenkaupunkiin suunnitellaan vaativan erityisen tuen ammattikoulutusta – toteutuu vain, jos hakijoita on tarpeeksi

Vaihtoehtoina ovat valmistavat VALMA- ja TELMA-koulutukset. Hakuaika on käynnissä vielä tämän kuun loppuun asti.

Ammattiopisto Spesia suunnittelee aloittavansa tänä syksynä Uudessakaupungissa oppimisessaan yksilöllistä tukea tarvitseville nuorille valmentavan VALMA- tai TELMA-koulutuksen tai molemmat.

Spesian tiedotteen mukaan uutta toimipistettä alettiin suunnitella, kun Spesia sai kuulla, että U:gissa on tarvetta vaativana erityisenä tukena järjestetylle ammatilliselle koulutukselle. Sellaista ei paikkakunnalla tällä hetkellä ole tarjolla.

Koulutus suunnitellaan tarvelähtöisesti. Siksi sen toteutuminen edellyttää, että opiskelijoita tulee riittävästi uuden ryhmän perustamiseksi.

Hakijatilanne määrittää myös sen, järjestetäänkö Uudessakaupungissa ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa VALMA-koulutusta, työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa TELMA-koulutusta vai mahdollisesti molempia.

Hakuaika on käynnissä 7.8.–31.8.2018, minkä jälkeen tehdään lopullinen päätös koulutuksen aloittamisesta hakijamäärän perusteella. Jos koulutus toteutuu, se aloitetaan mahdollisimman pian päätöksen jälkeen.

Koulutukset on tarkoitettu vaativaan erityiseen tukeen oikeutetuille opiskelijoille. Opiskelu tapahtuu pienissä ryhmissä, ja opinnot suunnitellaan opiskelijan omien tavoitteiden ja vahvuuksien mukaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut