Valokuitu yleistyy pikkuhiljaa

Valokuitukaapelin asennus tehdään usein sähköverkon uusimisen yhteydessä, kuten tämän raumalaisen omakotitalon pihalla ollaan aikeissa tehdä. Isoimman kustannuserän aiheuttaa kaivuutyö.

Raumalla ja lähiseuduilla moni on saattanut viime vuosien aikana saada operaattoriltaan soiton, haluaako päivittää laajakaistayhteytensä nopeaksi valokuituyhteydeksi.

Valokuitu on nettiyhteyksien tämänhetkinen standardi, joka korvaa kuparijohdolla toimivan puhelinverkosta saatavan laajakaistayhteyden.

– Korvaajaa valokuidulle ei ole näkyvissä ainakaan 50 vuoteen, toteaa Eurajoen Puhelin Osk:n toimitusjohtaja Henri Nieminen.

Nieminen oli vastikään mukana pitämässä Paneliassa järjestettyä ”valokuituiltaa”, jossa kartoitettiin alueen asukkaiden kiinnostusta valokuituyhteyteen. Vastaanotto oli Niemisen mukaan positiivinen.

– Sieltä saatiin sellaista viestiä, että asukkaat ovat kokeneet jääneensä paitsioon nettiyhteyksien kehityksestä. Moni käyttää langattomia ratkaisuja, mutta ne ovat aina riippuvaisia sääoloista ja muista käyttäjistä, Nieminen kertoo.

Valokuitutilanteesta lisää perjantain Länsi-Suomessa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.