Vanhat autot cruisailivat Säkylässä

Miika Sivenius kiertää autotapahtumissa joka viikonloppuna heinä- ja elokuussa, kuvassa vuoden -47 Chevrolet Aerosedan. Kuva: Pekka Lehmuskallio Jouko ja Helena Mäkilä kertovat käyvänsä autotapahtumissa muutaman kerran vuodessa, kuvassa vuoden -76 Cadillac Eldorado. Kuva: Pekka Lehmuskallio Kuva: Pekka Lehmuskallio Kuva: Pekka Lehmuskallio Kuva: Pekka Lehmuskallio Urho, Ukko ja Emilia Koivisto seurasivat vanhojen kulkuneuvojen lähtöä Säkylän torilta. Kuva: Krista Koski

Säkylän tori muuntui vanhojen tyylikkäiden ajoneuvojen kokoontumispaikaksi lauantai-iltapäivällä, kun Pyhäjärvi Cruisers järjesti neljättä kertaa Eenokki Cruise & Rock -tapahtuman.

Osa harrastajista oli pukeutunut tilanteen luonteen mukaisesti rockabilly- tai motoristihenkiseen asuun.

Torilta ajoneuvot lähtivät cruisailemaan Pyhäjärven ympäristöön. Ajon päämääränä oli Eenokin ranta-alue, jonka iltatapahtumassa rockattiin Hicksville Station - ja Johnny & The Dodgers -yhtyeiden johdolla.

Ajoneuvokulkuetta seuranneen 3-vuotiaan Ukko Koiviston suosikkiauto oli "se, joka oli samanlainen kuin Autot-elokuvassa". Kyseessä oli äiti Emilia Koiviston selvennyksen mukaan elokuvan Doc Hudson -autoa muistuttava menopeli. Myös 7-kuinen pikkuveli Urho seuraili kiinnostuneena autoja.

– Kovat äänet kiinnostavat poikiamme. Meidän perhe on enemmän kiinnostunut harrikoista kuin autoista, mutta toki tulimme paikalle, kun tällaista kerran järjestetään, ja sääkin on niin hyvä, Emilia Koivisto sanoo.