Vapaaehtoistyöntekijöille on pysyvä tarve

Raumalta löytyy vapaaehtoistyötä laidasta laitaan. Rauman seurakunnan vapaaehtoisringissä nuorimmat ovat 18-vuotiaita ja vanhimmat yli 80-vuotiaita.

Yhdeksän eri vapaaehtoistyötä tarjoavaa tahoa esittäytyy vapaaehtoistoiminnan infotilaisuudessa Palvelukeskus Mansikkapaikassa helmikuun lopussa. Monet yhdistykset ja toimijat kaipaavat uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaansa.

– Haluamme tehdä vapaaehtoistyön saavutettavuudesta mahdollisimman helppoa tämän tilaisuuden tiimoilta. Toimijat ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet voivat kohdata samassa tilassa, Rauman seurakunnan diakoni Virve Järvinen iloitsee.

Infotilaisuudessa mukana olevat toimijat kertovat omasta toimialastaan ja siitä, mitä vapaaehtoistyö voi heillä olla. Monelle ihmiselle vapaaehtoistyö on vieläkin vieras asia.

– Parasta tässä on se, kun pystyy auttamaan toista ihmistä ja sitä kautta saamaan lisää sisältöä omaan elämään. Rahakorvausta tästä ei makseta, mutta moni toimija pyrkii kiittämään vapaaehtoisia arvokkaasta työstä esimerkiksi lounaan tai yhteisen joulujuhlan kautta.

Vapaaehtoistyön infoillassa ovat mukana; Rauman Avustajakeskus, Nortamon Perhekeskus, Rauman kaupungin palvelutori, Rauman Kriisikeskus Ankkurpaikk, Rauman Seudun Katulähetys ry, Rauman Seudun Työnhakijat ry, Rauman seurakunta, Rikosuhripäivystyksen Rauman seudun palvelupiste ja Suomen Punaisen Ristin Rauman osasto.

Vapaaehtoistyön infoilta Palvelukeskus Mansikkapaikan olohuoneessa ke 27.2. klo 17–19.30. Lisätietoja: Virve Järvinen p. 044 769 1271

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut