Vielä ehdit mukaan!

Raumalaiset ovat osallistuneet kiitettävästi kansalliseen terveystutkimukseen. Kaikkiaan kutsun on saanut 130 kaupunkilaista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toteuttama Finterveys-tutkimusryhmä saapui torstaina Raumalle. Ryhmä tekee viiden päivän aikana kattavan terveystarkastuksen 130 raumalaiselle.

Kaikkiaan tutkimukseen on kutsuttu noin 10 300 yli 18-vuotiasta henkilöä eri puolilta Suomea.Tutkittavat on valittu satunnaisotoksella väestötietojärjestelmästä.

Viiden vuoden välein toteutettavaan tutkimukseen sisältyy terveystarkastus sekä kyselylomakkeita. Osa kutsutuista on valittu myös ravintohaastatteluun tai liikunta- ja unimittauksiin. Tutkittavat saavat kaikki itseään koskevat tutkimustulokset myös omaan käyttöönsä.

– Tavoitteena on tuottaa ajankohtaista tietoa suomalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä niihin vaikuttavista tekijöistä. Tähän valitut henkilöt muodostavat pienoiskuvan Suomen väestöstä. Jokainen tutkimukseen valittu henkilö on meille yhtä tärkeä, oli hän sitten nuori tai vanha, terve tai sairas, kertoo tutkimusryhmän vastuuhoitaja Heidi Wélen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut