Vuoden Jaakko taistelee puhtaamman jokiveden puolesta

Panelian Rivimyllyllä Jaakko-lakki painettiin maanantai-iltana Samuli Seppälän päähän.

Myllynkivi vaihtoi omistajaansa, kun Panelian Rivimyllyllä ukkosen jyrinän säestämänä eiliseen asti Jaakon arvonimeä kantanut Juhani Vihervuori luovutti sen seuraajalleen Samuli Seppälälle. Samalla Seppälän päähän painettiin myös Jaakko-lakki.

Vuoden Jaakoksi valitaan Paneliassa asuva kyläaktiivi. Päätöksen tehnyt ja sen myös julkistamishetkeen asti salassa pitänyt Vihervuori painotti Panelian halki virtaavan joen olleen keskiössä hänen tehdessään valintaa.

Valinnastaan hämmentynyt Seppälä on tehnyt aktiivista työtä Eurajoki-työryhmässä joen puhtauden puolesta.Kymmenen vuotta sitten Paneliaan muuttanut Seppälä kokee astuneensa nimityksen myötä suuriin saappaisiin. 

- Aion edelleen jatkaa joen puolesta rummuttamista sekä kotiseututyötä. Pitää kylää elävänä, Seppälä vakuutti. 

Jaakonpäivä-tapahtuma järjestettiin nyt toisen kerran Panelian Rivimyllyllä. Yhteislaulun ja ajanvieton lisäksi ajatuksena on kerätä rahaa Rivimyllyn kunnostustyöhän.

Tapahtuman järjestelyistä vastanneen Panelian kotiseutuyhdistyksen Marianne Holmberg ja Mikko Tolvi kertovat, että Jaakon päivää on vietytty Paneliassa jo myllärimestari Jaakko Heiskan aikaan. Nykyinen tapahtuma on jatkoa hänen perinnölleen. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut