Yksityistäminen tulee unohtaa sote-keskustelussa

Tuula Haataisen (sd.) mukaan presidentti voi ottaa kantaa myös sosiaali- ja terveysasioihin, sillä kokonaisuus liittyvät tiukasti myös turvallisuuspolitiikkaan.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Tuula Haatainen on seurannut sote-uudistuksen kiemuroita aitiopaikalta jo pitkään. Haataisen mielestä sosiaali- ja terveydenhuollon tulisi jatkossakin olla osa julkista palvelua. Hän katsoo, että sote on jopa tärkeä puolustuspoliittinen asia, johon myös presidentti voi ottaa kantaa.

– Esimerkiksi kriisitilanteissa on äärettömän tärkeää, että terveyspalvelut ovat yhden toimijan ohjattavana, joka kantaa siitä myös vastuun.

Hallituksen malli oli Haataisen mukaan markkinamalli, joka sopii erittäin huonosti sosiaali- ja terveyspuolen palveluihin. Se olisi hänen mukaansa johtanut palveluiden pirstaloitumiseen, palveluiden saatavuuden vaarantumiseen ja jopa kustannusten nousuun.

– Ihmiset haluavat tulla sote-asioissa kohdelluksi oikeudenmukaisesti. Sote-uudistuksella on etenemisedellytyksiä mutta hallituksen tulee unohtaa yksityistäminen nyt esitetyssä laajuudessa.

SDP:n presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Haatainen vieraili Raumalla torstaina tapaamassa paikallista järjestöväkeä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut