-

”Olisi jo korkea aika viranomaisten puuttua kunnolla Vasaraisten häiriköiden touhuihin. Nyt on jo siirrytty rakennusten polttamisiin ja asuntojen ikkunoiden rikkomisiin. Mitä seuraavaksi?”

”Lukuunottamatta perusmaksuja muut verot ovat riippuvaisia kulutuksesta, joten sähkön hinnan noustessa myös valtion kassaan kilahtaa lisää rahaa. Tällä perusteella veroja voisi laskea.”

Zorro

”Tapio Niemi kirjoitti mielipideosastolla 11.8. Hietasen sanoneen tuntemattomassa sotilaassa ”siin on sulle, kun tykkäät kiiltävästä” Ei se ollut Hietanen, vaan Lehto. Tietokirjailijan luulisi tarkistavan lähteet ennen kirjoittamista. Muilta osin kirjoitus oli kyllä täyttä asiaa.”

Teijo Jalonen

”Näyttää siltä, että myös ns. tietokirjailjoilla on puutetta tiedoissaan.”

Tiäd ny hänt

”Vaikka leukaan lyönnistä ei häkki heilahtaisikaan, hyvän alun, tai lisän, rikosrekisteriinsä saisi kuitenkin.”

”Vain yksi nyrkinisku leukaan on vienyt monta henkilöä vuosiksi vankilaan kuolemantuottamuksesta, eli se nyt sitten nyrkiniskun vaarattomuudesta.”

”On kummallista, kun pidetään pysäköintikieltoja asvaltoinnin takia, ja moneen päivään ei tapahdu mitään, varsinkaan viikonloppuna. Parkkipaikkoja on monin paikoin vähän, ja ihmiset käy kuitenkin kyläilemässä ja myöskin töissä. Näin ainakin Lensulla”

”Kantani on liittyminen Natoon. Suunta on pari piirua länteen. Kannatan myös Saksan liittokansleri Olaf Schozin esitystä, että koska kysymyksessä on ”Putinin sota”, ei kaikkien venäläisten turistiviisumeja pitäisi kieltää.”

Markku Palonen

”Mielipide on mielipide, eikä sillä ole sentinkään väliä, minkä tittelin raapustat kirjoituksesi perään.”

Että näin

”Maailma mallillaan! Paloahteella, kaupunkialueella, on kauriit yön aikana syöneet kaiken mitä kasvimaasta löytyy, kavionjälkiä kaikkialla. Kasvimaa on verkolla ympäröity, niin pitää ihmetellä, miten ovat syömään päässeet. Kaupunki ei ilmeisesti aio tehdä ongelmalle mitään, ja metsästäjiä ei pienet kauriit kiinnosta. Aika kohtuutonta, että kun haluaisi kasvattaa osan omasta ruoastaan, jokin eliittiporukka (=metsästäjät) eivät hoida kannan harvennusta.”

”Minäkin teen ehdotuksen tuolle Matti Pursiheimoa ivaavalle. Jos ei sinulla ole mielessäsi muuta kuin saada aikaan pahaa mieltä, niin jätä väliin. Olen seurannut MP:n pakinoita muualtakin lehdistä ja mukavia ovat olleet.”

Pr

”Onk Porin ja Rauman torit noin hiljasii? Myyjät saa istua ja odotella, jos joku tulis ostamaan jotain, torialueet tyhjiä. Tervetuloo kauppiaat Säkylän suurtoril myymää, ei jouda istumaan paljon, ja Satakunnan ja Varsinais Suomen paras tori.

Torikauppias Hämeenlinnasta

” Kiinan Wuhania taudista syytetään, mutta Putinin käsikirjoituksen mukaan näyttäisi menevän... tauti, sota, velka, vilu ja nälkä.”

”Vaikka sana ’onpa’ äännetäänkin ’ompa’, kirjoitetaan se kuitenkin ’onpa’. Samoin muut vastaavat sanat: ’sanonpa’, ’menenpä’, ’otanpa’ jne.

Kielipoliisi