5G-puhelimet löivät Suomessa läpi

Vuonna 2021 5G-puhelimista tuli Suomessa arkipäivää. 5G-mallien osuus myymistämme puhelimista lähestyy jo 90 prosenttia, Elisan kuluttaja-asiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoi yhtiön tiedotteessa.

Elisalla ennakoidaan, että ensi kesään mennessä ainakin yritysmyynnissä nähdään kuukausia, jolloin myydyimpien listat sisältävät vain 5G-puhelimia.

5G:stä tuli vuoden mittaan vakio-ominaisuus, tiedotti Telia. Yhtiön vuoden kymmenestä myydyimmästä puhelimesta kuusi oli 5G-laitteita.

Läpilyönnin täydentää DNA:n tilasto. 5G-verkon ripeä kasvuvauhti on saanut ihmiset kiinnostumaan myös uusista 5G-malleista, kertoi DNA, jonka vuoden kymmenestä myydyimmästä puhelimesta viisi oli G5-malleja.

Kasvu jatkuu, kun 5G-verkkoja saadaan pystyyn jatkuvasti lisää. Rakentaminen aloitettiin suurista kaupungeista.

Koronan takia suomalaiset ovat tehneet paljon aiempaa enemmän etätöitä. Työvälineiden ja yhteyksien halutaan olevan kunnossa.

5G on kova sana myös viihdekäytössä kuten suoratoistopalveluissa ja verkkopelaamisessa.

Mobiiliverkoissa dataa liikkuukin aina vain enemmän – itse asiassa asukasta kohti koko maailmassa kaikkein eniten juuri Suomessa.

Traficomin mukaan vuoden 2021 alkupuoliskolla jo melkein puolet suomalaisten datankäytöstä tapahtui mobiililiittymien kautta. Se on reippaasti enemmän kuin esimerkiksi muissa pohjoismaissa.

Taustalla näkyy se, ettei Suomessa ole juuri rajoitettu mobiililiittymien datan käyttöä niin kuin useimmissa muissa maissa.

Applen vuosi. Applen iPhone 12 5G nousi vuoden suosituimmaksi puhelimeksi DNA:n ja Telian tilastoissa sekä Elisan yritysmyynnissä. Henkilöasiakkailleen Elisa myi eniten OnePlus Nord N10 5G -puhelimia.

Puhelinmyynnin top 10 -listoja hallitsivat amerikkalainen Apple, korealainen Samsung ja kiinalainen OnePlus.

”Suomalaiset käyttävät mobiilidataa eniten koko maailmassa.”