Aika uusille sankareille

”Vähän” useammin Lukko saisi loppuotteluita pelata, mietin Äijänsuolla ensimmäisessä välieräpelissä. Huomasin muistavani ulkoa vuoden 1988 finaalijoukkueen. Kaikki nimet, kentälliset ja lähes kaikkien lukkolaisten pelinumerotkin. Aika uusille sankareille! Sellaisen nimen keksin Lukon 80-vuotiskirjalle 2016. Nyt heitä nousee, pelaajia, joista Raumalla puhutaan vuosikymmenten ajan.

| Päivitetty

Uutta uimahallia ruvetaan pian rakentamaan vanhan Lyseon paikalle osana Karin kampusta. Vanha uimahalli on tarkoitus purkaa kuten jo monessa Länsi-Suomen uutisessa on kerrottu.

Rauman tekninen valiokunta kuitenkin esitti kohta 50 vuotta palvelleen uimahallirakennuksen säilyttämistä ja uusien käyttömahdollisuuksien selvittämistä. Vasemmistoliiton valtuustoaloitteessa puolestaan lueteltiin useita liikuntalajeja, joita hallissa voisi ilman vettä harrastaa.

Kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantaina. Kaupunginjohtajan esitys kuului näin: ”tulevat talousvuodet eivät mahdollista vanhan uimahallin kunnostusta muuhun käyttöön. Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että vanha uimahalli puretaan ja Äijänsuo-Karin Kampuksen alueen kehittäminen käynnistetään”.

Aika klassiselta tapaukselta tämä vaikuttaa. On helppo keksiä käyttäjiä rakennukselle, mutta kuka maksaisi?

Kaupunginhallituksessa uimahalli oli yhtenä kohteena niin sanotussa salkutuksessa, jossa kaupunki laittaa kiinteistöjään tärkeysjärjestykseen.

Minkä verran kannattaa mitäkin rakennusta korjata? Onko parempi purkaa tai myydä? Kaikkeen kun ei ole varaa. Ei, vaikka kuinka kivaa olisi.

Satamat yhteen? Eikös sitä pidä tiedustella Rauman ja Porin satamapäättäjiltä silloin tällöin? Niinpä kysyin Rauman Sataman hallituksen puheenjohtaja Jari Laiholta.

”Ihan oikea yhdessä rakennettu yhteistyö saattaisi tuottaa etuja, mutta henkisesti voisi olla aika vaikeaa. Kun kaupungit ovat pääomistajina, ei ehkä olisi helppoa päättää 50 tai 100 miljoonan euron investoinnista toiseen satamaan”, arveli Laiho.

Tätä on odotettu! Finaalipaikka oli tarjolla Rauman Lukolle eilen Tampereella. Jo toista kautta vakuuttavasti jyräävä Lukko tarttui tilaisuuteen ja kaatoi Tapparan kolmannen kerran.

Se oli iso voitto monella tapaa. Loppuottelupaikka on vasta toinen Lukolle liigahistoriassa. Samalla varmistui SM-mitali 2021.

Ja niin, voi myös lopettaa puheet Tappara-kammosta.

”Vähän” useammin Lukko saisi loppuotteluita pelata, mietin Äijänsuolla ensimmäisessä välieräpelissä.

Huomasin muistavani ulkoa vuoden 1988 finaalijoukkueen. Kaikki nimet, kentälliset ja lähes kaikkien lukkolaisten pelinumerotkin.

Aika uusille sankareille! Sellaisen nimen keksin Lukon 80-vuotiskirjalle 2016. Nyt heitä nousee, pelaajia, joista Raumalla puhutaan vuosikymmenten ajan.

Toisen mestaruuden metsästys oli muuten nimi Lukon 75-vuotiskirjalleni...

Lukkoperheen johdossa tapahtuu muutos, joka jäänee vähälle huomiolle.

Olli-Pekka Heinosen työt Opetushallituksen pääjohtajana päättyivät vappuna. Heinonen siirtyi IB-ohjelmia hallinnoivan IBO:n pääjohtajaksi. Kuten Heinonen Länsi-Suomen haastattelussa kertoi, edessä on muutto Sveitsiin heti, kun koronatilanne antaa myöten.

Työtehtävän vaihtuessa Heinonen luopuu Contineon hallituksen puheenjohtajan paikasta, Contineo on konserniyhtiö, joka omistaa muun muassa RTK-Palvelun ja Rauman Lukko Oy:n. Ennen Contineota Heinonen oli RTK-Palvelun hallituksen puheenjohtaja.

Voisiko Länsi-Suomen toimitus kertoa edes osapuilleen, minkä verran teille tulee talikkoviestejä päivittäin, kysyi lukijamme nimimerkillä Utelias Uuno.

Katsotaanpa. Esimerkiksi viime lauantaina näytti saapuneen reilut kolmekymmentä. Joka tapauksessa tekstareita tarjotaan aina selvästi enemmän kuin kuuteen lehteen viikossa mahtuu. Tekstareitahan julkaistaan myös Raumalaisessa.

Sananvapauden päivää vietettiin maanantaina. Koska asia on tärkeä, liitän tähän loppuun pätkän pääkirjoituksesta muutaman viikon takaa.

”Ne olivat vain sanoja”. Tuon vähättelevän selityksen kuulee usein. Kuitenkin sanat voivat satuttaa siinä missä nyrkit, ja pahemminkin.

Välillä tuntuu, että toiset meistä ymmärtävät sananvapauden väärin. Se ei suinkaan tarkoita, että saisimme sanoa mitä tahansa. Sananvapauteen kuuluu olennaisesti vastuu.

Pidämme vääränä, jos kansalainen vetää kadulla vastaantulijaa turpaan. Pidämme selvänä, että moisesta käytöksestä pitää rangaista. Selvänä pidämme sitäkin, että tällaisessa tilanteessa sivullisten pitää rientää mahdollisuuksien mukaan puolustamaan ja auttamaan uhria.

Samalla tavalla meidän pitäisi nähdä henkilöön kohdistuvat sanalliset iskut. Mennä väliin, rauhoitella tilannetta. Puolustaa ja auttaa verbaaliväkivallan uhria.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut