Al-holin leiriltä palaavatko turvallisuusuhka?

Näin arvelivat sunnuntaina television iltauutisissa mm. Jussi Halla-aho ja Petteri Orpo. Millainen turvallisuusuhan maahamme nämät äidit (2) voisivat muodostaa, sitä nämä herrat eivät paljastaneet? Olisiko suurin uhka se, että he eivät jostain syystä äänestäisi perussuomalaisa taikka kokoommusta tulevissa vaaleissa?

Osaavatko edellämainitut herrat ollenkaan ajatella sitä, millaisissa oloissa nämät naiset lapsineen ovat jo vuosikaudet eläneet Al-holin leirillä?

Nyt heitä tuli maahan seltä peräti kaksi äitiä ja kuusi lasta ja vieläpä valtion avustamana. Tämä oli em. herroilla likkaa, että vieläpä valtion kustannuksella. 

Vielä siellä on kai alle kymmenen äitiä ja 15 lasta. Toivottavasti heidätkin saadaan seltä pois, vaikka maassa onkin koronakriisi menossa.

Ja se uhka, minkä nämät mudostavat yleiselle turvallisuudelle, on minimaalinen niihin muihin uhkiin, jotka turvallisuuttamme uhkaavat joka päivä. Esimerkiksi rikollisjengit.

Uskon heidän olevan kiitollisia maallemme, että autamme heidät pois sieltä leiriltä ja lapset pääsevät suomalaiseen kouluun, ja äiditkin kotimaansa normaaliin elämiseen mukaan.

Mikäli jättäisimme äidit edeleen sinne lerille ja vaan lapset tuotaisiin sieltä pois, niin kohta siellä olisi uusi lapsilauma äiteineen. Jättäessämme nämät äidit sinne aavikon keskelle, niin samalla me tukisimme juuri sitä, minkä takia äidit siellä ovat.

Tällaiset leirit pitäisi voida purkaa, ja tämä edesauttaa niiden hävittämistä, kun sieltä ihmisiä autetaan normaaliin elämään.

Hyvää joulumieltä tämänkin kirjoituksen lukijoille!

Rauno Jokiniemi

merikapteeni