Aluevaalit – 9 hyvää ja 10 kaunista

Tammikuun aluevaaleissa valitaan 69 valtuutettua noin 500 ehdokkaasta päättämään 215 000 satakuntalaisen sosiaali- ja terveyspalveluista. Työntekijöitä uudella hyvinvointialueella on noin 10 000 ja rahaa budjetissa miljardi euroa vuodessa. Jokainen ehdokas haluaa varmasti, että satakuntalaisten palvelut ovat parhaat mahdolliset ja työntekijöillä hyvät työolosuhteet. Äänestäjälle voikin olla vaikea hahmottaa, miten ehdokkaat eroavat toisistaan.

Muutos on mahdollisuus. Uusi aluevaltuusto aloittaa työnsä maaliskuussa. Ensimmäiset ja tärkeimmät päätökset koskevat hyvinvointialueen hallituksen ja johtajan valintaa sekä hyvinvointialueen hallintosääntöä ja strategiaa.

Valtuustolla on valta joko rakentaa yhden julkisen tuottajan byrokratian linnake tai kevyemmällä hallinnolla varustettu palvelujen verkosto, jossa mukana ovat myös järjestöt ja yritykset.

Minusta tärkeintä on saada apua silloin, kun sitä tarvitsee, ei se kuka palvelun tuottaa. Äänestä lyhyempiä jonoja, älä raskaampia hallintomalleja.

Marja-Leena Alho

lääkäri, aluevaaliehdokas (kok.), Rauma