Asiaa ei ole, jos sitä ei uutisoida

Tiedotusvälineet ”kadottavat” nykyään uutisia – Tilastokeskuksen lähettämistä uutisista alkaen.

Tilastokeskus julkaisi 22. kesäkuuta katsauksen, jonka mukaan Suomessa oli työllisiä vuoden 2021 toukokuussa 138 000 enemmän kuin edellisen vuoden toukokuussa. Tilastokeskuksen uutinen ei saanut kovinkaan laajaa julkisuutta, jos ollenkaan.

Sitä vastoin, kun Sipilän hallitus sai aikoinaan neljän vuoden aikana kasvatettua työllisten määrää 140 000, se oli uutinen.

Marinin hallituksen yhden vuoden aikana saavutettua 138 000 työpaikan lisäystä valtamedia ei katsonut edes uutisoinnin arvoiseksi.

Avun verkkosivuilla blokkaava uuninpankkopoika Sakari Timonen sai tästä aiheen todeta: ”Jos jostakin asiasta ei uutisoida, niin sitä ei ole olemassa”. Juuri niin. Vähäinen julkisuus oli valtamedian kannanotto.

Se sopi jatkoksi aamiaisedulle, josta saivat verovapaasti nauttia kaikki Paavo Lipposen jälkeen toimineet pääministerit Anneli Jäätteenmäki, Matti Vanhanen, Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen, Alexander Stubb, Juha Sipilä ja Antti Rinne - Sanna Marinia lukuun ottamatta. Hän maksoi laskunsa itse. Lisäksi huhuttiin, että Marin joutuu jälkikäteen maksamaan veron saamastaan ja itse maksamastaan aamiaisedusta!

Pekka Ovaska