Eikö Luukkonen sitoutunutkaan Raumaan?

"Toivottavasti ei nyt vain tilata muotokuvaa, jos hän lähtee. Pelkkä Teuvo Salmisen karikatyyri riittää", kirjoittaa valtuutettu Sakari Salovaara.

Kun Johanna Luukkonen valittiin Rauman kaupunginjohtajaksi, hän sanoi sitoutuneensa täysin johtamaansa kaupunkiin.

Nyt hän on kuitenkin antanut suostumuksensa Hyvinkään kaupunginjohtajan virkaan. Konsulttiyhtiö on häntä jo tehtävään suositellut. Jos Luukkonen tehtävään valintaan ja hän suostuu ottamaan tehtävän vastaan, tulee Rauman visiitistä kovasti lyhyt.

Luukkonen on todennut, ettei tällaisten virkojen vapautumisista voi etukäteen tietää. Herää kuitenkin epäilys, että tiesikö hän kuitenkin ko. viran vapautuvan, koska nykyinen kaupunginjohtaja jää eläkkeelle.

Herää kysymys, että miten sitoutunut Luukkonen Raumaan itse asiassa on. Oliko se vain puhetta?

Itse olin sataprosenttisesti Luukkosen valinnan kannalla. Nyt tunnen itseni petetyksi. Koen myös, että olen tavallaan itsekin pettänyt raumalaiset, kun niin vahvasti olin hänen valintansa takana.

Jos Luukkosta ei jostain syystä valita Hyvinkäälle, on hänen uskottavuutensa raumalaisten silmissä romahtanut. Väkisinkin jää se kuva, että hän haluaa Raumalta pois ja Raumalla tulo oli vain ponnahduslauta muihin mahdollisiin tehtäviin.

Toivottavasti ei nyt vain tilata muotokuvaa, jos hän lähtee. Pelkkä Salmisen karikatyyri riittää.

Ei kai tällaisessa tapauksessa makseta mitään irtisanomiskorvauksia? Se vielä puuttuisi.

Sakari Salovaara
Kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas (ps.)