Eläinsuojelua?

Kun lukee Hesarin artikkelia uudesta eläinsuojelulaista saa sen käsityksen, että Suomessa karjankasvattajat hoitavat huonosti eläimiä ja pyrkivät maksimoimaan tulojaan eläinten hyvinvoinnin kustannuksella. Totta kai he pyrkivät saamaan mahdollisimman hyvän tuoton elinkeinosta, jonka tuotto on äärimmäisen tiukassa. Mutta huonoa hoitoa ei tahallaan kukaan harrasta. Eikä mitään muuta eläinkuntaa valvota yhtä tiukasti, kuin tuotantoeläimiä.

Missä oli sen sijaan määräykset lemmikkieläimistä? Jotakin vain ylimalkaista.

Kuinka monet koirat viettävät ahtaissa asunnoissa lähes koko vuorokauden ja kiertävät ehkä kävelyvauhtia korttelin ympäri kerran pari päivässä. Vaikka niiden pitäisi juosta vapaana kymmeniä kilometrejä. Suden jälkeläiset viettävät elämänsä kuumissa sisätiloissa, vaikka niiden luonnollinen paikka on ulkona.

Tuhannet kissat hylätään vuosittain kuolemaan luontoon, marsut ja hiiret heitetään kuolemaan roskikseen tai vedetään vessasta alas, kun lapset kyllästyvät niitä hoitamaan.

Pentutehtailua harrastetaan piilossa kaiken valvonnan ulkopuolella.

Eläinsuojelijat kauhistelevat mm. joissakin kanoissa esiintyviä epäterveitä ominaisuuksia, mutta antavat anteeksi vastaavat asiat omissa koirissaan, jota voidaan yhtä lailla pitää eläinrääkkäyksenä. Nimittäin luonnottomiksi jalostetut lemmikit, kuten erilaiset buldogit. Niillä on mm. lyhytkuonoisuutta, joka aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja kärsimyksiä, henkitorven ongelmat, voivat jopa aiheuttaa kuoleman, iho-ongelmia, silmät pullottavat luonnottomasti ja aiheuttavat useita terveysongelmia, ahdas pääkallo aiheuttaa selkäydinongelmia, vääristynyt luusto josta johtuvat nivelkivut, sisäänpäin kasvanut häntä, pennut syntyvät usein vain keisarileikkauksella, ym. ym. ja kaikista näistä johtuu, että niiden ikä on usein vain puolet terveiden rotujen iästä.

Eikä tämä ole ainoa rotu. Niiden tuhina, limaneritys ja omalaatuinen liikkuminen ei ole hellyttävää, vaan merkki sairaalloisista ongelmista. Mutta kun ne ovat monien ihmisten mielestä niin suloisia, että kärsikööt meidän iloksemme.

Monet vastuulliset eläinlääkärit ovat sitä mieltä, että tällaisia rotuja ei pitäisi suosia lainkaan ja antaa niiden kokonaan hävitä, koska terveitäkin rotuja riittää ihmisten tarpeisiin. Eivät niiden kärsimykset paapomalla häviä.

Maajussin jälkeläinen