Elintarviketalous jäi huomiotta riihessä

Elintarviketalous on maailman välttämättömin, työllistävin, tuottavin, monipuolisin ja kasvavin tuotannonala. Maailman supervallat himoitsevat alan kasvattamista tyydyttämään mahdollisimman monen kansalaisen ruokahalua eri puolilla maailmaa. Myös Suomessa.

Hallituksemme pui riihessään pitkän tähtäimen menestystekijöitä. Epäilemättä kohteet ovat tärkeitä ja esittäjän mielestä perusteltuja, mutta monipuoluehallituksesta johtuen tavoitteet ovat kuin suihku kastelukannusta. Varat eivät riitä, ja rahan tekemiseen suhtaudutaan nuivasti.

Menestyvä elintarviketuotanto työllistää monipuolisesti koko maassa Helsingistä Inariin, sekä vahvistaa kauppatasettamme kaventamalla tuontia ja kasvattamalla vientiä. Se on muiden lisäksi terveyden ja hyvinvoinnin tukijalka.

Elintarviketalous, meidänkin ruokamme kaupungeissa ja maaseudulla, perustuu uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntämiseen, kestävään käyttöön. Jos ei kotimaassa, niin ulkomailla. Ja elintarviketalouden tulee toimia, jos haluamme syödä, missä sitten asummekin tai mikä jäsenkirja meillä onkin.

Puolustamme näin myös järkevästi vihreää taloutta, johon meillä on luontaiset menestystekijät.

Esko Eela
teollisuusneuvos Säkylä