Enemmistö päättää ja vastaa

Kritisoin Länsi-Suomen mielipidesivulla Pyhärannan nykyisen valtuuston toimia yleisellä tasolla. Kritiikkini ei kohdistu yksityisiin henkilöihin. Nimeltä mainitsen vain kokoomuskoalition, mutten siihen kuuluvia sosiaalidemokraatteja.

Pyhärannan SDP:n puheenjohtaja Markku Poskiparta sen sijaan kohdistaa mielipidekirjoituksessaan (LS 27.5.). ankaraa kritiikkiä henkilöäni kohtaan. Pahimmillaan hän toteaa, ”että viime kauden valtuutettuna hän oli tekemässä taloudellista tappiota kunnalle”.

Kunnan taloudesta ja suunnittelusta vastaa kunnanhallitus. Poskiparta ei muista tai ei halua muistaa, etten voinut syyllistyä enemmistön mukana tällaiseen päätökseen.

Tuulimyllyvastustukseni vuoksi minut oli erotettu kokoomuksen valtuustoryhmästä ja samalla kunnanhallituksesta jo varhaisessa vaiheessa. Istuin valtuuston kokouksissa yksin ryhmässä Muut, siis valtuuston äärimmäisessä vähemmistössä. Tätä taustaa vasten Poskiparran väittämältä putoaa pohja. Mutta se loukkaa syvästi persoonaani ja kunniaani yksityshenkilönä.

Kun kirjoittaja liikkuu tällä pohjalla, ei ole tarpeen analysoida mielipidekirjoitustani sen syvällisemmin. Sen tosin voin todeta, että väitetyn tekemäni taloudellisen tappion jälkeen ”olemme ottaneet tuon velan kiinni ja tehneet positiivisen tuloksen, hieman vajaa kolme miljoonaa...”

Tällaisesta ylijäämästä kerskuminen on moraalitonta, kun Ihoden lapset joutuvat olemaan samanaikaisesti vuodesta toiseen väistötiloissa. Pyhärannan kunta ei ole mikään voittoa tuottava liikeyritys, vaan sen tulisi tässä nimenomaisessa tapauksessa laittaa rahansa lapsiin.

”Istuin valtuuston kokouksissa yksin ryhmässä Muut, siis valtuuston äärimmäisessä vähemmistössä.”

Rauno Luttinen