Enemmistö tekee päätökset

Varakunnanvaltuutettu Rauno Luttinen kritisoi Pyhärannan nykyisen valtuuston toimia ja koalition valta-asemaa mielipidekirjoituksessaan (LS 25.5.).

Haluan muistuttaa, että viime kauden valtuutettuna Luttinen oli tekemässä taloudellista tappiota kunnalle. Nyt olemme ottaneet tuon velan kiinni ja tehneet positiivisen tuloksen, hieman vajaa kolme miljoonaa, joka ei pelkästään koostu koronasta saaduista tuista.

Viime kauden valtuutettuna Luttinen oli myös päättämässä paineviemärihankkeesta rantakyliin. Sopimukset jäivät tekemättä ja nämä tehdyt toimenpiteet jäivät kaikkien kuntalaisten maksettaviksi.

Hirsipäiväkotirakentaja vetäytyi hankkeesta, koska oli saanut edelliseltä kunnanjohtajalta virheellisen lapsilukumäärän. 65 lapsen päiväkoti tarkoittaa, että kaikki Pyhärannan lapsoset viedään Ihodeen hoidettavaksi.

Päiväkotiasiassa olemme hakeneet kustannustehokasta ja synergiaetuudeltaan kestävän kehityksen kokoista päiväkotia. Huomionarvoista on, että valittajat ovat päiväkoti-ikäisten lasten vanhempia, jotka omilla valituksillaan ja toimillaan viivyttävät päiväkodin rakentamista. Yhtä mieltä kuitenkin olemme, että kärsijöinä ovat lapset.

Kunnan koulukiinteistöt Reilassa ja Rohdaisissa ovat vanhoja, mutta hyvin säily- neitä. Niihin tehdään korjauksia sitä mukaa, miten kiinteistöhuoltotiimi asian tarpeelliseksi näkee.

Kehitystyötä on tehty, mutta jatkuvat valitukset ovat taannuttaneet virkamiehet suuren työtaakan alle.

Me emme lietso pahaa henkeä emmekä kirjoittele someen halventavia, ilkkuvia ja valheita toisista henkilöistä, kuten vähemmistön edustajat tekevät.

Markku Poskiparta

Pyhärannan SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja