Ennaltaehkäisy tehokkainta susipolitiikkaa

Luke: Suden viitearviolaskelmissa ohjelmointivirhe. Maaseudun Tulevaisuuden otsikko sisältöineen kuvaa kuinka kauas ymmärrettävästä realismista susipolitiikassamme on Luonnonvarakeskuksen johdatuksessa harhauduttu.

Luken ohjelmajohtaja Katja Holmala istuu Helsingissä norsunluutornissaan, ja paljastaa lausunnollaan uuden virallisen susipolitiikkamme perusteet, tason ja huomisen. Kirjanoppineet virkamiehet ja -naiset sanelevat myös susipolitiikkamme suunnan.

Suden valtaamat ihmisen reviirit vaietkoon. Ympäristöministeri moittii jo nyt maatalousministeriä vielä voimassa olevan toimivaltansa toteuttamisesta susiasiassa.

”Tutkimukset ovat vielä kesken, pyyntilupia ei tule myöntää” sanoo vihreä ministeri Helsingissä odottaen ”Luken virkamiesselvitystä viitearvolaskelmien ohjelmointivirheensä” korjaamiseksi.

Pyhäjärvi-seudullakin ja koko lounaisessa Suomessa tehdyt lähes päivittäiset havainnot usean suden laumoista eivät enää puhuttele uusia vallan ottaneita päätöksentekijöitä, joilta terve suomalainen järki on hukassa. Susihan on suurpeto, joka tappaa syödäkseen odottamatta Luken korjauslaskelmia.

Ennaltaehkäisy on tehokkain ja huokein hoitotapa kaikkiin vitsauksiin. Vain uuteen susipolitiikkaamme se ei kelpaa. Kavalasti ryöstetty pikkusormi tulee katkaista ennen kuin koko käsi on viety.

PS. Samanlaista terrorismia harrastavat ne, jotka kieltäytyvät rokotuksista juuri nyt.

Esko Eela

Säkylä