Eurajoen kiinteistöistä ja sotesta

Valtuustosopimuksessa Eurajoen Perussuomalaiset ovat sitoutuneet kirjoittamaan ja puhumaan kunnastamme mahdollisimman positiiviseen sävyyn, välillä koittaa hetkiä jolloin tuo lause ja etenkin kohta mahdollisimman, alkaa mietityttämään, vaikka tuon osan itse halusin valtuustosopimukseen.

Eurajoen kouluverkko on taas tapetilla, Lapijoen koululle teetetään tutkimuksia ja poliitikoiden pitää miettiä miten edetään, jos sielläkin vauriot ovat suuria ja niiden korjaaminen kallista. Valtuustosopimuksessa keskeiset kuntapuolueet, Kokoomusta lukuun ottamatta, ovat sitoutuneet nykyiseen kouluverkkoon ja sen ylläpitämiseen, kuluvan valtuustokauden ajaksi. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö uusia investointeja kouluverkkoon voitaisi tehdä. Itse olenkin vahvasti sitä mieltä, että keskustelua asioista pitää käydä ja Kokoomus on tervetullut keskustelemaan asioista, vaikka ei sopimuksessa olekaan mukana.

Kiinteistöjen kuntoon olisi pitänyt jo aiemminkin kiinnittää huomiota, Eurajoen Perussuomalaiset ovatkin tehneet valtuustoaloitteen, jatkuvan kuntoseurannan ja huoltosuunnitelman laadinnasta, toivottavasti muutkin puolueet ymmärtävät asian tärkeyden ja asioille aletaan tekemään jotain, ennen kuin korjauksien kustannukset kasvavat kohtuuttomiksi.

Pakko vielä kirjoittaa sananen sotesta. Joko olisi aika ottaa aikalisä ja alkaa tekemään uutta sotea järkevästi. Nykyinen suunniteltu malli on suoraan sanottuna surkea, halutaan korjata jotain sellaista jota ei tarvitse korjata. Kyse on valtapelistä jossa Keskusta ja Kokoomus pelaavat molemmat itselleen ja eturyhmilleen mahdollisimman paljon valtaa ja rahaa.

Eurajokelaisille ja muillekin satakuntalaisille maamme hallituksen esitysten läpimeno tietäisi heikennyksiä tärkeisiin palveluihin, tätä minä en haluasi nähdä, pitäisi kehittää nykyisiä palvelurakenteita tehokkaammiksi ja sitä kautta luoda säästöjä, palveluiden laatua heikentämättä.

Tomi Salonen

Eurajoen Perussuomalaisten puheenjohtaja ja kunnanhallituksen jäsen