Gothoni ja Hynninen Rauman OKL:n rintaman tukijoiksi

Savonlinnan oopperajuhlien monikymmenvuotisten veteraanien kuulema uutinen Rauman OKL:n lopettamispyrkimyksistä oli Shanghaista tavoittamalleni raumalaissyntyiselle Ralf Gothonille aikamoinen järkytys.

Sama koski myös Leppävirralta tavoittamaani Jorma Hynnistä. Molempien rektiot olivat täysin samanlaiset. Ei voi olla totta! Savonlinnan tragedia ei saa toistua nyt Raumallakin!

Seminaarin lopetus tappoi vilkkaan Savonlinnan kulttuurielämän talvikausiksi. Se käpertyi täysin kokoon ja nukkui talviunta heräten eloon vain kesän oopperajuhlien ajaksi.

Näin tulisi paljolti käymään Raumallekin. Tästä tulisi vain kesäkaupunki.

Toiminnot siirrettiin vuosia sitten Savonlinnasta suuruuden ekonomiaan vedoten Joensuun yliopiston yhteyteen. Opiskelijoiden häviäminen Savonlinnasta vaikutti kaupungissa kaikkeen vuokramarkkinoista pizzerioiden auki pitämiseen.

Surkastuminen oli seminaarikaupungissa ja sen ympäristössä totaalista. Kuvitellut merkittävät säästöt eivät kuitenkaan toteutuneet suuressa kuviossa. Näin usein käy.

Hynninen ja Gothoni tietävät tämän ja varoittavat Raumalle käyvän aivan samoin, jos yleisöltä varsin piilossa viety OKL:n siirtohanke etenee loppuun asti. Kukaan ei tiedä prosessista mitään edes OKL:ssä, eikä siitä tihku juuri tietoa julkisuuteen.

Jotain sentään tiedetään. Sitä on vähän vuotanut medialle. Hämmästystä herättää se, että vaikka asia päätetään tiettävästi tammikuussa Turun yliopistossa, vielä ei ole kuulemma edes laskelmia siitä, mitkä ovat siirron kustannukset ja paljonko oletetaan syntyvän säästöä. Peräti outoa.

Yliopistojen päätäntäjärjestelmä on demokratian läpinäkyvyyteen tottuneille täysin ihmeellinen ja outo.

Vaikuttaa siltä, että pieni piiri on ilmeisesti junaillut jo päätöksen valmiiksi ja se tuodaan tammikuussa julki kansalaisten ja maksumiesten ällisteltäväksi.

Siirtopäätöksen ovat tehneet silloin Rauman asioista lähes täysin tietämättömät henkilöt ja tahot, jotka ovat vain käyneet täällä kääntymässä ja tietämättä kuinka huippumoderni ja ajan hengessä oleva laitos Raumalla on.

Kuinka ylhäältä toimintaohjeet ovat alunperin tulleet heille? Herra se on herrallakin, sanotaan vanhassa sanonnassakin.

Siis kuka tai ketkä? Minkä nimisillä henkilöillä on ne aivot, mitkä sysäävät ehkä dominoefektin liikkeelle?

Heidän nimensä täytyy jäädä historian kirjoitukseen.

Lasse Kempas