Haaste raumalaisille: etsitään toiset säästökohteet Kuka kaipaa kylpylää?

Rauman päättäjät ovat tekemässä hurjia säästösuunnitelmia ja osaamme jo kaikki, mitkä ovat säästöjen kohteet: Lapset/nuoret, vanhukset, terveydenhuolto, teiden talvikunnossapito ja vähävaraiset/työttömät.

Mitäs jos me lyötäisiin yhdessä päämme yhteen ja ehdottaisimme kunnalle säästökohteita, joita he eivät ruohonjuuritasolta näe.

Varmasti jokainen löytää hyvän kohteen, joka ei vähennä kaupungin työtekijöitä, mutta parantaa kunnan taloutta. Monien alojen päälliköt näkevät rahaa maksevat palvelut hyvin tärkeinä, mutta eivät osaa soveltaa asioita käytäntöön.

Vaihtoehto 1.

Kesäkukat. Meillä on kauniit kesäkukat joka kesä. Näistä puolet voitaisiin vaihtaan kauniisiin ja kukkiviin perennoihin. Kastelutarve vähenee, rikkaruohojen nyppiminen vähenee ja tuhansia euroja säästyy. Henkilökunnalle riittää paremmin aika keskustan heinikoiden niittämiseen.

Vaihtoehto 2.

Huostaanotto. Raumalla huostaanotetaan lapsia koulusta lintsauksesta ja muista pienistä asioista. Huostaanoton perusta on se, että se uhkaa henkeä ja terveyttä. Rauman lastensuojelu huostaanottaa lapsia, joiden syy ei ole tämä, jolloin yhden lapsen kuukausikustannukset hipoavat 3000–5000 euroa/kk. Nämä kustannukset saadaan minimoitua oikealla toimella. Olisiko aihetta panostaa perheisiin; ei laitoksiin?

Antakaa palaa raumalaiset! On aika herättää nämä päättäjät ja pomot. He eivät näe omaa napaansa pidemmälle! Tämän kunnan suuret kustannukset tulevat päättäjien omista munauksista. Ehdotuksia säästöistä?

Kunta kuntoon järkevillä säästöillä

On se kumma kun jotkut ihmiset eivät ymmärrä, että Fåfängassa meillä on jo todella arvokas asia olemassa ilman, että sinne tungetaan ihmisen turhamaisuuteen perustuvaa palatsia.

Tuommoiset kylpylät ovat menneen maailman ihannekuviin pohjautuvia, eivätkä ne tulevaisuudessa näytä kuin lähinnä huvittavilta.

Mitä teitte silloin kun ylikulutusta ja ilmastomuutosta torjuttiin? Teimme kylpylän, jossa voi maata ja odottaa tuhoa.

Säilyttäkäämme rantamme kaikkien kaupunkilaisten ja eläimien ilona, eikä pelkästään bisnesmiesten.

Johannes Tarkka