Haloo, herätkää pyhärantalaiset

Somessa ja mediassa paljon kirjoitettu Hirsipäiväkoti-show on keskustan aikaansaama ja palvelee vain puolueen repivää käytöstä politiikanteossa.

Hyvänä esimerkkinä on lokakuun kunnanvaltuuston kokous, jossa keskustan poliitikot olivat äänessä ja käsittelivät sellaisia asioita, joista olivat hyvin tietoisia kunnanhallituksen kokouksen kautta ja olisivat pystyneet siellä asioihin vaikuttamaan, jos olisivat halunneet.

Nytkään heillä ei ollut mitään uudistusehdotuksia, vaan ainoastaan kokouksen esityslistan oikolukemista moittivaan ja negatiiviseen sävyyn.

Hämmästystä aiheuttaa, miten keskustalaiset ihmettelivät Attendon hoitopaikassa olevia tyhjiä hoitopaikkoja. Kunnanjohtajan Harri Hiitiön vahvistuksen mukaan sopimus on laadittu siten, ettei kunta maksa tyhjistä hoitopaikoista.

Onko suhteellisuuden taju nyt ihan kohdallaan, kun keskusta on vaatimassa 65-paikkaisen hirsipäiväkodin rakentamista Ihodeen, kun Ihodessa on 12 täysiaikaista ja 7 osa-aikaista päiväkotilasta. Miten he tässä asiassa perustelevat täyttämättömät hoitopaikat? Onko tarkoitus, että muualla kunnassa asuvat lapsiperheet kuljettavat lapset Ihodeen päivähoitoon?

”Onko tarkoitus, että muualla kunnassa asuvat lapsiperheet kuljettavat lapset Ihodeen päivähoitoon?”

On myös huomioitavaa, että valtakunnallisenkin ennusteen mukaan lapsimäärä on valitettavasti vähenemässä kunnassa. Väestökato on Pyhärannan osalta seutukunnan ehdotonta kärkeä, eikä ihme nykyisellä verotuksella.

Valtuuston kokouksessa Pauli Laivo vaati, että jokaisen valtuutetun on otettava osaa Ihoden koululla järjestettävään kysymys- ja vastaustilaisuuteen. Millä tavalla kantansa selvästi valinnut henkilö voi tällaista asiaa vaatia ja määrittää tilaisuuden kulun? Nähtävästi paikalle kuitenkin on kutsuttu vain ne henkilöt, jotka ahkerasti seuraavat Kaikkien yhteinen Pyhäranta -ryhmää Facebookissa.

Päiväkotihanke on vielä kunnan osalta suunnitteluvaiheessa, ja tuleva keskustelutilaisuus on vasta tiedon- antotilaisuus eri suunnittelussa olevista vaihtoehdoista. Tilaisuuteen tulisi kutsua kaikki kuntalaiset, koska puhutaan suuresta kustannuserästä, joka vaikuttaa kaikkien kuntalaisten maksettavaksi tulevaan veroprosenttiin. Onko meillä vielä varaa nostaa veroprosentteja?

Koko kunnan mielipiteet huomioon