Hiilinielujen kierretyt totuudet

Virallisetkin mittaukset osoittavat sen tosiasian, että peltojen ja metsien kasvit ovat sitoneet ja sitovat merkittävästi hiilidioksidia. Tästä huolimatta viljelijöitä ja metsänomistajia syytetään yksipuolisesti hiilinielujen pienentämisestä.

Näin maaseudusta tekijöineen on tehty tämänkin syntipukki, vaikka vain kasvit sitovat hiiltä, ja päästöt syntyvät muualla.

Yhdysvaltojen tutkimuslaitoksen mukaan runsaimmat päästöt syntyvät metropoleissa, joissa on paljon ihmisiä.

Ilmastolaskelmissa on keskitytty fossiilisten polttoaineiden päästöihin, mutta jätetty hengittävä ihminen huomiotta.

Tarkoituksellako?

Veikko Niittymaa ihmettelee lisäksi MT:n sivuilla, miksi hiilen sitojat eli viljelijät ja metsänomistajat haukutaan, kun heitä pitäisi silittää myötäkarvaan.

Hän jatkaa mielestäni myös oikein: Ehkä syyllisyys painaa ja pitää löytää sellainen syyllinen, joka on mahdollisimman kaukana omasta elinpiiristä.

Hiilinielut ja ilmastomuutos ovat vakava asia, jossa totuutta ei saa kiertää. Nykyään vellova keskustelu sen tekee, ja toimenpiteet johtavat vaaralliseen tulokseen mm. työllisyyden, valtiontalouden, huoltovarmuuden ja jopa itsenäisyyden kannalta.

Mutta ilmastomuutos vaan kasvaa!

Maaseutua tekijöineen ei ole varaa uhrata Suomessakaan lyhytnäköisen, yksipuolisesti ja väärin vihertyvän politiikan alttarilla.

Olemme jo nyt liian syvällä. Niin viranomaiset kuin me kaikki kansalaiset olemme voineet havaita metropolisoitumisen muodostaneen myös ilmastomuutokselle hedelmällisen maaperän.

Tehkäämme parannus!

Esko Eela

teollisuusneuvos