Hiuksenhieno raja ja missä se kulkee?

Kohu pääministeri Sanna Marinin kohdalla ei ota laantuakseen. Perjantaina julkisuuteen pamahti uusi video, jossa Marin tanssii intiimisti vieraan miehen kanssa yökerhossa. Vyyhti tuntuu laajenevan päivä päivältä.

Perjantaina kävi ilmi myös se, että Marinin piti alun perin olla lomalla kyseisenä bileviikonloppuna, jolloin häntä olisi pääministerin tehtävässä tuurannut puolustusministeri Antti Kaikkonen. Yllättäen Marin oli kuitenkin perunut lomansa ja päätynyt viettämään kosteaa ja villiä viikonloppua julkkispiireihin.

Perjantai-iltapäivällä Marin kertoi käyneensä myös huumetestissä.

Monet julkisuuden henkilöt ovat asettuneet puolustamaan Marinia. Erityisen paheksuen on suhtauduttu ensimmäisen bilevideon vuotajaan.

Kyseessä oli yksityistilaisuus, jossa oli Marinille tuttuja ja tuntemattomia henkilöitä. Pääministerin luotto bileystäviin on ollut kova, sillä sen verran vapautunutta hänen juhlimisensa videolla oli. Hänen mielessään ei varmasti ole edes käynyt videon mahdollinen vuoto.

Julkkispiirien ystävyyssuhteet voivat olla syviä ja pysyviä. Usein on kuitenkin niin, että joukko on monenkirjavaa.

Jokainen taistelee omasta paikastaan julkisuuden valokeilassa. Vaikka moni asia yhdistää samassa tilanteessa olevia, voi juuri siinä ryhmässä joku myös vuotaa asioita ulkopuolisille. Pontimena voi olla esimerkiksi mahdollisuus lisäjulkisuuteen tai yksinkertaisesti raha.

Missä sitten menee pääministerin rajat, jos puhutaan juhlimisesta ja vapaa-ajan vietosta? Pääministerilläkin on oikeus tanssia ja pitää hauskaa. Hän saa juoda olutta, samppanjaa tai vaikka raakaa viinaa niin halutessaan.

Raja tullee kuitenkin vastaan siinä, millaiset seuraukset juhlinnalla on. Lännen Median toimituksen päällikkö Matti Posion totesi kirjoituksessaan (LS 19.8.), että pääministerin ei koskaan pitäisi päätyä tilanteeseen, jossa joutuu julkisuudessa puhumaan siitä, käyttikö huumeita vai ei.

Näin se taitaa olla.

”Pääministerin luotto bileystäviin on ollut kova.”