HPV-rokote tuhosi tytärtemme elämän

Haluamme tehdä parhaamme vanhempana, jotta elämän eväät rakkaimmillemme olisivat parhaat mahdolliset.

Haluamme myös ottaa selvää lapsemme terveyttä koskevista asioista mahdollisimman huolella. Oletko sinä osannut ja jaksanut ja muistanut?

Me emme sitä osanneet. Luotimme viranomaisiin, tuttuihin lääkäreihin ja hoitajiin, uskoimme joka sanan. Emme kyseenalaistaneet mitä meille kerrottiin.

Huolehdimme, että lapsi saa rokotusohjelman mukaiset rokotteet. Myös sen, josta tiedotettiin vaaleapunaisella kirjeellä.

Koulussa tytölle terveydenhoitaja ja kaverit sanoivat, että et kai halua kuolla syöpään. Pelkkä sana syöpä kuulosti tytöstäkin pelottavalta.

HPV-rokote suojelee siis kaikkein kamalimmalta sairaudelta.

Ja sitten jotain tapahtuu jotain mitä emme ikinä olisi voineet uskoa meille tapahtuvan... Lapsemme sairastuu vakavasti rokotuksen jälkeen ja hän ei saa apua.

Uskoisitko jos kerromme, että lapsemme eivät saa apua koviin kipuihinsa, eivät saa apua kun menettävät puhekykynsä ja kävelykykynsä ja nielemiskykynsä, eivätkä silloinkaan kun eivät pysy pystyssä ja menettävät tajuntansa toistuvasti.

Osa tytöistä on ollut jo useamman vuoden täysin vuodepotilaana ja kykenemättömänä normaaliin nuoren ihmisen elämään, täysin vanhempansa avun varassa.

Kun vanhemmat mainitsevat sanan HPV-rokote, yhdelläkään lääkärillä ei ole mielipidettä asiaan sen jälkeen.

Selvää on, että tutkimukset päättyvät siihen, ja nuori ohjataan psykiatrialle selittämättömien oireidensa vuoksi.

Kun me vanhemmat yritämme tehdä haittavaikutusilmoitusten rokotteen aiheuttamasta vakavasta haitasta, terveydenhoitajat ilmoittavat, että THL:stä on annettu ohje, että haittailmoituksia ei tarvitse tehdä HPV-rokotteen osalta. Syyksi ilmoitetaan, että haittasignaali on jo havaittu.

Se järjettömyys ja mielivalta, jolla peitellään nuorten naisten vakavia sairastumisia HPV-rokotteen jälkeen, on järjetöntä. Miksi vanhempia ei uskota? Ne lääkärit tai yksittäiset henkilöt, jotka varoittivat HPV-rokotteesta ennen vuotta 2013 vaiennettiin hiljaisiksi.

Ja nyt ne kauhuskenaariot ovat toteutuneet niin täällä Suomessa kuin maailmalla; tuhannet tytöt ja myös poikia, kärsivät hyvin invalidisoivista oirekuvista.

Vähintä mitä näille nuorille elämänsä alussa oleville ihmisille voitaisiin tarjota, on rokotehaitan myöntäminen.

Jonkun vastuulla tämä nuorten kiduttaminen ja sairastuttaminen on.

Jos rokotehaittaa ei osata tai haluta tutkia, niin tärkein ensiapu olisi estää lisävammautumiset. HPV-rokotusohjelma tulisi keskeyttää vähintään siksi ajaksi, että jo vammautuneiden tilanteeseen saadaan selvyyttä ja apua sekä koko katastrofin laajuus pystyttäisiin selvittämään.

Vai eikö niillä haittasignaaleilla olekaan mitään väliä?

HPV-rokotusohjelma tulisi keskeyttää vähintään siksi ajaksi, että jo vammautuneiden tilanteeseen saadaan selvyyttä ja apua sekä koko katastrofin laajuus pystyttäisiin selvittämään.

HPV-rokotteesta sairastuneiden tyttöjen vanhemmat

Lisää aiheesta

HPV-rokotukset ovat turvallisia