Huoli miesvainosta on turha

Hyvä Auri Siika-Aho! Kiitos hyvin mielenkiintoisesta mielipidekirjoituksestasi. On hienoa, että puolustat suomalaisia miehiä. Halusin kuitenkin kertoa sinulle, että huolesi on turha.

Kirjoitat, että suomalaista miestä syyllistetään siitä, mitä hän syö, miten hän kulkee töihin ja miten hän lämmittää saunansa.

Auri kulta, sinun ei tarvitse olla mies voidaksesi syödä lihaa, ajaa autoa tai lämmittää saunaa. Ehkä et vain tiennyt sitä?

Miehiä ei siis sittenkään vainota, vaan lihansyöjiä. Tai autolla kulkevia. Eikö olekin ihanaa? Kyse ei siis olekaan suomalaisista miehistä, ei edes suomalaista, vaan tämä liike onkin maailmanlaajuinen.

Sitä en tosin ymmärrä, miten kaikki tämä pilaa arvomaailmamme. Auriseni, en tiedä, oletko itse kokenut äitiyden hekumoa, josta niin kauniisti puhut. Minä olen, jopa kolme kertaa. Ja kun katson pieniä kullannuppujani, rakkauspakkauksiani, niin mietin, millaisen maailman heille jätän.

Voisiko ollakin niin, että emme olekaan pilaamassa arvomaailmaamme, vaan maailmaamme? Lasteni takia haluan olla varma siitä, että edes yritin tehdä jotain. Voisin sanoa olevani jotain niinkin outoa kuin äiti ja nykyfeministi.

Ja Auriseni, kaikki miehet eivät tuijota tissejä tai läpsi takamuksille. Ja osa osaa kyllä näyttää rakastavan ja herkän puolensa myös ulkomaailmalle. Ja tiedätkö vielä mitä, tämänlaisten miesten seurassa voi aivan mainiosti olla nainen. Se on itse asiassa jopa yllättävän mukavaa. Suosittelen.

Kaikkea hyvää sinulle.

Eräs nykyfeministi

Lisää aiheesta

Miesvaino seis - rakastan suomalaista miestä