Huomio renkaisiin ja kaasujalkaan

Kuva: Esa Urhonen

Pimeä marraskuinen ilta, taivaalta ripsii alas vettä, auton lämpömittari näyttää nollaa ja alla kitkarenkaat tai useamman talven ajetut talvirenkaat.

Kokemus on osoittanut, että tämä yhdistelmä voi huonolla tuurilla viedä ojan pohjalle.

Autoilijan tuleekin muistaa, että kuljettaja on vastuussa siitä, että auton alla on keliolosuhteisiin sopivat renkaat.

Kesäkuussa 2020 voimaan tulleen tieliikennelain mukaan talvirenkaita on käytettävä marraskuun ensimmäisestä päivästä maaliskuun loppuun saakka, jos sää tai keli sitä edellyttää. Nastarenkaita saa käyttää kelin vaatiessa muulloinkin.

Kitkarenkaiden käyttöä ei rajoiteta, joten ne voi vaihtaa alle hyvissä ajoin ennen liukkaita kelejä. Moni käyttää kitkarenkaita myös vuoden ympäri. Erityisesti silloin renkaiden kuntoon tulisi kiinnittää tarkempaa huomiota.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset otetaan käyttöön Rauman seudullakin viimeistään perjantaina. Maanteillä nopeusrajoitukset lasketaan pääosin 80 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitukset laskevat 100 kilometriin tunnissa.

Normaaleihin nopeusrajoituksiin siirrytään takaisin tavallisesti huhtikuun alussa, kun ajokelit jälleen paranevat.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset tukevat turvallisempaa liikkumista, ja niiden avulla säästetään Väyläviraston laskelmien mukaan vuosittain kahdeksan ihmisen henki ja ehkäistään kymmeniä loukkaantumisia.

Alempi ajonopeus antaa kuljettajalle enemmän aikaa havaita ja toimia yllättävissäkin tilanteissa. Suurin sallittu nopeus ei aina ole sama asia kuin turvallinen ajonopeus, etenkään talvikaudella. Jos olosuhteet edellyttävät, on parasta höllätä kaasua entisestään.

Ajomatkaan onkin hyvä varata talvikaudella enemmän aikaa. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kannattaa puolestaan laittaa heijastimet heilumaan sekä hoitaa pyörän valot kuntoon, punaista takavaloa unohtamatta.