Hyvänen aika, arvoisat nuoret! Vai ilmastolakkoilua?

Ilmastotoimia vaativat nuoret pyytävät nyt aikuisia kanssaan lakkoilemaan, kun tuhannet koululaiset ja opiskelijat osoittivat mieltään ympäri maailman kansainvälisessä ilmastolakossa.

Hyvänen aika sentään, arvoisat nuoret! Lakkoilu! Työelämän jättäneen entisen lakkokenraalin mielipide lakkoilusta on totisen selvä. Lakkoilullahan pyritään kaikin mahdollisin keinoin rakentaminen ja muu aktiivitoiminta, jopa opiskelu pysäyttämään ja ajamaan alas! Olette suoraan sanoen rikkureita, kun ilmasto-ongelmista puhutaan ja puuhailette lakkoilua asian suhteen ja noin läpinäkyvillä ja epätodellisilla ajatuksilla perustelette juttujanne. Ilmastoystävällinen ja laadukas rakentaminen on ainut tie eteenpäin. Missä on teidän organisaationne maailman laajuinen laadunvalvonta?

Onhan mainio asia, että nuorisokin on herännyt, ja kun Eduskunnan vielä saisi heräämään ja töihin täysipainoisesti, sillä sen toimintahan on ollut kuin kakaralauman leikkimistä viimeiset 30 vuotta. Nykyinen ilmastotilanne ei ole mikään leikinasia, jota tämä Suomen muka vihreäliike yrittää aina vaan kansalaisilleen syöttää ja tuhlata meidän omaisuutta täysin turhiin hankkeisiin.

Ilmastoaktiivinen toiminta meillä, kuin muuallakin on kohdistettava nyt käytössä olevan tekniikan mahdollistavaan todellisuuteen. Nykytekniikan ja talouden puitteissa on etsittävät ne parhaat mahdolliset ratkaisut. Meihin ihmisiin kohdistuvat inhimilliset vaihtoehdot on paras jättää tasolle, jossa ne juuri nyt ovat, toki syödään hieman terveellisemmin, sillä muuten eväät koko kehitysprosessiin sammuvat! On suorastaan lapsellista tukeutua menetelmiin ja teknisiin ratkaisuihin, joita ei ole edes olemassa, puhumattakaan, että niitä olisi mitenkään voitu kokeilla. Tämähän on tuttu juttu, kun ei ole tieto-taitoa ja käytännön kokemusta.

Tieto-taidon ja tekniikan suhteen pätee olettamus, että jos järjestelmää tai laitetta ei ole koestettu ja olemassa olevien vaatimusten mukaisesti hyväksytty käyttöön, niin se voidaan jättää – ei todellakaan unohtaa, sinne asiantuntijoiden edelleen työstettäväksi ja kehitettäväksi ja jopa hylättäväksi!

Suomessa koko yhteiskunta avustaa taloudellisesti ja teknisesti kaikin keinoin löytämään edullisia ratkaisuja mm. ilmastoystävälliseen asumiseen. Asumme omakotitalossa, jonka CO2-päästöt ovat olleet jo vuosikausia 0. Tämän mahdollistaa maalämpö ja talossamme ei ole ainuttakaan tulisijaan. Lähtöasetelma oli öljylämmitys ja vuodessa kului noin 2,5 tonnia öljyä. Puhdasta säästöäkin tästä muutostyöstä kertyy 2000 euroa vuositasolla ja CO2-päästöjä poistui noin 8 tonnia vuodessa. Kotitalousvähennysjärjestelmä mahdollisti suurelta osin kyseisen lämmitysmuutosratkaisun valitsemisen ja toteuttamisen. Olemme ilmastotoimemme jo osaltamme tehneet.

Luulojen ja uskomusten varaan ei Suomea voi rakentaa, vaan nytkin jo tiedossa ja käytössä olevat taloudellisesti parhaat ja teknisesti kestävimmät, ja jo vuosikymmeniä käytännössä koestetut perusenergiaratkaisut pitävät tämän Siperian naapurina olevan pohjoisen ja Euroopan kylmimmän alueen asuttuna.

Entinen laadunvarmistaja