Hyvät Tuomoniemen rantaparturit

Mielipidekirjoitus (LS 23.6.) sisälsi asiavirheitä ja jopa valheita, että katson oikeudeksemme niitä hieman oikaista.

Sinun ”rakentava” keskustelu koostui suomalaisista voimasanoista, jotka kohdistuivat 14-vuotiaaseen ulkomaalaiseen tyttöön, joka oli kuulemma ”rannallasi” koiran kanssa luvatta. Tyttö pelästyi kovasti, alkoi itkemään ja soitti äidilleen.

Mielestäsi tyttö pahoitti vain mielensä, koska joutui pois rannalta. Väärin. Tyttö alkoi itkemään, koska tuntematon mies käyttäytyi uhkaavasti häntä kohtaan rannalla, jossa hän oli koiran kanssa. Rannalla, jossa on koirien lupa olla. Ainoa tytön virhe oli, että koira oli vapaana.

Rannalla ei ollut kuitenkaan muita ihmisiä ja koira oli välittömästi kytkettävissä. Häntä olisi voinut ohjeistaa asiallisemminkin.

Tuomoniemen ranta ei ole yleinen uimaranta, eikä sitä koske yleisen uimarannan säännöt. Koirat ja lemmikit ovat tervetulleita kyseiselle Tuomoniemen rannalle.

Olette laputtaneet nauloilla rannan puut tökeröillä Achtung- ja koirankieltomerkeillä. Niissä luki, että ovat kaupungin laittamia. Väärin. Kaupunki ei niitä ole laittanut. Asia on tarkistettu.

Vetosit metsästyslakiin ja väitit, että koirat juoksevat tuhoamassa lintujen pesiä. Väitämme, että suurin pesien tuhoaja on ollut rantaparturointi, mitä on tapahtunut vähintään sadan metrin matkalla rantaviivassa. Rannassa on myös nähty teidän asettamia naruja estämässä hanhien rantautumisen.

Suurin harmitus tässä on se, että olette omineet rannan. Kovaan ääneet huusit kuinka paljon rahaa olette rannan hoitamiseen laittaneet, kun ulkomaalainen yritti puolustaa tytärtään.

Tätä on jatkunut jo vuosia. Mielipidekirjoituksenne nosti monella viimeiset karvat pystyyn. Jos ei toiminta ja käytös rannassa muutu, olemme sitä mieltä, että ranta luonnontilassa kaikille on paljon parempi, kuin parturoitu ranta vain teille.

Se, että hoidatte rantaa, ei tee siitä teidän rantaa.

”Olette laputtaneet nauloilla rannan puut tökeröillä Achtung- ja koirankieltomerkeillä.”

Tuomoniemen asukas