Ihmiskunnan hiljainen herättäjä

Maapallomme on välittänyt jo pitkään tietoa ihmiskunnalle sen huonosta olosta. Se on kuumentanut meitä pitkillä helleaalloillaan. Se on huokunut kylmyyttä pitkiäkin kausia. Se on pistänyt liikkeelle sateita, tulvia, myrskyjä, tulivuoren purkauksia, mutta me emme heränneet.

Kaunis planeettamme on sairastuttanut meitä ihosyövillä, kun olemme ottaneet liikaa aurinkoa. Se on näyttänyt meille monenlaisia merkkejä sen pahoinvoinnista.

Viime talvena se yritti herätellä meitä lumettomasta lämpimästä talvesta ja nyt todella aikaisesta keväästä, jossa jo valkovuokot kukkivat.

Me emme heränneet. Me puhuimme talouden noususta, robotisaatiosta, digitaalisesta tietoyhteiskunnasta. Me unohdimme ettemme ole täällä yksin!

Unohdimme luonnon monimuotoisuuden, siihen kuuluvat eläimet, kasvit, metsät, veden ja ilmaston Luonto yritti kaikin tavoin kertoa meille jo kauan että meidän on otettava sen näyttämät merkit tosissamme.

Mutta me emme kuulleet, meidän korvamme olivat lukitut luonnon vaikeroivalta ääneltä. Kunnes se lopetti meidän kanssa kommunikoinnin. Se menetti luoton ihmisen kykyyn ja ymmärrykseen kuunnella sen sanomaa. Luonto hiljeni ja laittoi liikkeelle pienen ja äänettömän hiljaisen herättäjän.

Ja se toimi nopeasti! Nyt olemme uuden elämäntavan äärellä. Uuden ajattelun äärellä!

Meidän on aika kuunnella ja kunnioittaa kauniin planeettamme sanomaa! Luontomme näyttää jo heräämisen merkkejä, kun olemme vaientaneet lentokoneiden äänet.

Tervetuloa uusi aika ja sen ihmiset! Rakastakaame elämää pursuavaa kotiamme ja antakaamme sille aikaa toipumiseen, ehkä me vielä opimme elämään toisiamme kunnioittaen.

Bigi