Irtisanominen on Suomessa halpaa

Työministeri Jari Lindström totesi, että suomalaiset työnantajat eivät palkkaa uusia työntekijöitä. Syynä on liian hyvä työsuhdeturva.

Kansainväliset, ulkomaalaiset, sekä kotimaiset yritykset lopettavat yksikkönsä yleensä Suomesta. Tästä on useita esimerkkejä. Nokia vähensi Suomessa, lopetti yksikön Saksassa. Nokialle Saksan yksikön lopettaminen tuli kalliiksi.

Venator Porista on päättänyt lopettaa tämän tehtaan. Minkä takia näin, koska Suomessa yritysten lopettaminen ja henkilökunnan irtisanominen on halpaa. On pienet sanktiot ja korvaukset yhteiskunnalle ja työntekijöille.

Ministeri Lindström on useasti käyttänyt esimerkkinä Saksaa. Kyllä Saksassa sekä useassa muussa Euroopan maassa on irtisanottaessa, yritysten lopettamisessa vahvat korvaukset yhteiskunnalle sekä henkilökunnalle.

Tutustu arvon ministeri Saksan yritysten hallintoneuvostojärjestelmään. Sekä miten siellä on mahdollista sopia paikallisesti.

Kyllä Sipilän hallitus on irtisanomislain heikennys esityksellään kömpelösti lukinnut ja katkaissut suhteet etujärjestöihin. Olisiko tässä taas Ihalaisella ja Laatusella tarvetta kulissien takaiseen toimintaan.

”Kansainväliset sekä kotimaiset yritykset lopettavat yksikkönsä yleensä Suomesta.”

Duunari