Isyys ja miehisyys on kriisissä

Isänpäivä herätti ajatuksia millaisessa ahtaassa ilmapiirissä me miehet nykyään elämme. Miehiin kohdistuu kohtuuttomia vaatimuksia niin miehenä, parisuhteessa kuin vanhempana.

Meidän tulisi olla sopivasti renttuja, mutta samalla ryhdikkäitä sankareita. Meidän tulisi alistua naistemme tahdon alle, mutta samalla olla vahvoja mielipiteinemme ja siinä mitä tahdomme.

Meidän tahdolle olla mies ja tehdä miehisiä asioita naureskellaan. Miehistä voidaan puhua väheksyvästi ja meidän tarpeita vähätellä.

Vauva.fi sivusto on hyvä esimerkki miten rumasti naiset arvostelee miehiään. En ole koskaan kuullut miesten puhuvan vaimoistaan, niin kuin tuolla sivustolla naiset kirjoittavat miehistään.

Feminismi on suurin yksittäinen syy tähän kehitykseen. Se pohjautuu miesvihaan ja muuten negatiiviseen asenteeseen miehiä/poikia kohtaan. Sen mukanaan tuomat muutokset yhteiskunnassa vaikuttaa siihen, että tyttöjä ja poikia kasvatetaan samalla tavalla.

Kouluympäristön muuttaminen tyttöjen opiskelua ja elämää suosivaksi vaikuttaa siihen että pojat ei menesty koulussa yhtä hyvin kuin tytöt. Kaiken muuttaminen sukupuolineutraaliksi harmaaksi massaksi. Sen hedelmiä yhteiskunnassamme ovat poikien syrjäytyminen, miesten suurempi määrä asunnottomuudessa ja päihdeongelmissa.

Itsemurhissa miehet yliedustettuina.

Miehet myös kohtaavat paljon väkivaltaa parisuhteissaan.

Tasa-arvo ja sama ihmisarvo ovat erittäin tärkeitä, mutta niiden eteenpäin vieminen ei saa syrjäyttää ketään. Se ei saa tehdä kenestäkään ylivertaista toisiin nähden.

Se ei saa johtaa toisen alistamiseen.

Jooa Raja-aho

Kunnanvaltuutettu, aluevaaliehdokas (ps.), Eurajoki