Jaakko Niemelälle parhaimmat onnittelut

Havainnekuva Jaakko Niemelän Laituri 6 -teoksesta. Installaatio näyttää, miten korkealle merivesi nousisi, jos Grönlannin jäätiköt sulaisivat.

Helsingin Vallisaareen on kesäksi avautumassa aivan uusi taiteen kansainvälinen megatapahtuma, jolla on kaikki edellytykset kasvaa jatkossa vaikka Venetsian Biennalen kaltaiseksi taiteen magneetiksi, minne lennetään maailman toiselta puolelta näkemään kansainvälinen taidekatselmus sekä tutustumaaan samalla myös Suomeen.

Lukon huikea voitto huomioitiin koko Suomessa, mutta Vallisaaren Biennale saattaa avata myös kansainvälistä näkyvyyttä ja menestystä.

Jaakko Niemelän suuri työ on kannanotto ajankohtaisiin ilmastokysymyksiin. Siinä käsitellään taiteen keinoin mitä tapahtuu kun ilmasto lämpiää ja jäätiköt alkavat sulaa. Se on auttamaton tosiasia, mihin maailman valtioiden on reagoitava. Onneksi Amerikassa vaihtui presidentti.

Näin suurissa kysymyksissä siis myös Rauma on mukana. On hienoa, että omaleimainen kaupunkimme voi hehkuttaa erinomaisuuttaan varsin monella sektorilla.

Viimeinen jättimäinen ilonaihe oli tietysti Lukon voitto. Koko kaupunki hurrasi ja juhli. Siitä näytetään selvityn yllättävän pienin koronaluvuin.

Telakka jatkaa huikeaa kehitystään. Tilauskirjat ovat täynnä moniksi vuosiksi. Maailman suurin saha nousee tasaista tahtia ja sille saadaan vielä tarvittava satamakin, kunhan kompromissi merimetsojen kanssa saadaan aikaiseksi.

Rauma on myös hengittämässä Kauniaisten ja Seinäjoen niskaan Suomen parhaana kaupunkeina.

Suomi on vuosi vuoden jälkeen todettu tilastoin maailman onnellisimmksi maaksi. Ja näinhän asia on, kun kokonaisuutta tarkastellaan. Raumalla on kaikki edellytykset olla Suomen onnellisin kaupunki! Kun maamme joulukaupungin idea saadaan alulle, siitä voi tulla meille vielä vaikka minkälainen vetonaula.

Unohtaa ei sovi myöskään kesää ja Tekkalan puiston Sirkushevosta, mikä on tuonut iloa ja virkistänyt raumalaisten keskustelukulttuuria yli ankean koronavuoden.

Hevosmiesten tietotoimisto on kuullut varmalta taholta, että Sirkushevoselle taitaa olla tulossa perheenlisäystä kesällä. Töpinän porukka on vahvistanut tiedon. Olemme siis kuulolla.

Lasse Kempas

Lisää aiheesta

Helsinki Biennaali houkuttelee turisteja Vallisaareen ensi kesänä: mukana nykytaidetapahtumassa on myös Jaakko Niemelän laituri-installaatio

Vain tilaajille LS-kulttuurin tunnustuksen saanut Jaakko Niemelä on ilahtunut julkisen taiteen määrän kasvamisesta: ”Julkinen taide ilahduttaa arkea ja työllistää taiteilijoita”

Vain tilaajille Jaakko Niemelän uusin teos valmistui helsinkiläiselle asuinalueelle: valotaiteilija kehittää alaansa nyt myös taidetoimikunnassa

Jaakko Niemelä valtakunnalliseen taidetoimikuntaan