Jaetaanko postia vai ei?

"Viimeksi maanantaina 25.1. lehteä ei tullut ja tämä on jatkunut satunnaisesti jo pitkään. Kun posti tällä viikolla jaettiinkin sattumalta tiistaina, ei lehdestä enää ole paljon iloa", harmittelee kirjoittaja.

Kun Posti vähensi jakelupäiviä viidestä neljään, on sen toimintaan Raumalla tullut asiakkaan kannalta merkillistä epäjohdonmukaisuutta. Tiistai oli pitkään se viikonpäivä, jolloin kirjepostia ei jaettu, viime aikoina joko maanantai tai tiistai.

Marva Media huolehtii Raumalla lehtien varhaisjakelusta ja yhdessä Länsi-Suomen kanssa jaettiin mm. Helsingin Sanomat. Kun Länsi-Suomi muuttui viisipäiväiseksi, loppui maanantain ja keskiviikon varhaisjakelu. Näiden päivien Helsingin Sanomat siirtyivät Postin jaettavaksi.

Postin omalaatuinen venkoilu jakelupäivien kanssa on saattanut Helsingin Sanomien tilaajat omalaatuiseen tilanteeseen, nimenomaan maanantain lehden kanssa. Viimeksi eilen 25.1. lehteä ei tullut ja tämä on jatkunut satunnaisesti jo pitkään. Kun posti tällä viikolla jaettiinkin sattumalta tiistaina, ei lehdestä enää ole paljon iloa. Mikään ei ole niin vanha kuin edellisen päivän lehti. Maanantai on kuin viikottainen arvonta, tuleeko lehti vai ei.

Kun Posti on tehnyt Sanoma Oy:n kanssa sopimuksen lehden jakelusta, voisi olettaa, että päivälehti jaetaan tilaajalle sen ilmestymispäivänä. Paikallinen reklamointi Postin toiminnasta on onnistuneesti tehty mahdottomaksi ja valtakunnallinen maksullinen numero on aina varattu ja edellyttäisi kymmenien minuuttien jonotusta. Sekin on tietenkin maksullista.

Postille ei viime vuosina ole juuri kiitosta herunut, eikä aihetta juuri ole ollutkaan paitsi pakettien jakelusta, joka toimii hyvin. On tuskin kohtuutonta odottaa, että Posti toimii sopimuksen mukaan ja toimittaa lehden sen ilmestymispäivänä.

Koska kysymys ei ole pelkästään allekirjoittanutta koskevasta ongelmasta, odotan jonkinlaista selvitystä jakelukäytännöstä paikalliselta Postin johdolta.

Kalevi Kauppi