Jalka pois jarrulta – mitä järkeä on lakkoilla tässä tilanteessa?

Rauman Yrittäjien puheenjohtaja Antti Simula kirjoittaa mahtuneensa aina samaan kahvipöytään maakunnan ay-aktiivien kanssa.

Oi voi, kyllä alkaa päätä särkemään. Suomi, Eurooppa ja koko maailma ovat lähivuodet olleet korona-aallon ja Venäjän hyökkäyssodan seurauksien kurittamana. Suomeen on saatu orastavaa talouskasvua tai ainakin sentään nollatasoa.

Tulevaisuuden uskoa on luotu ja on laastaroitu haavoja. Meillähän on täällä hyvin asiat – tavallaan. On työtä ja toimeentuloa, terveyspalvelumme toimivat sentään jotenkin ja huolehdimme myös vähävaraisista. Koulutusjärjestelmämme on maailman huippua.

Ja nyt, kun pitäisi vain ja ainoastaan mahdollistaa yritysten kehitys ja menestys, maassamme aletaan hyppiä jarrupolkimelle.

Ei se näin voi olla.

Tunnen lukuisia ammattijärjestöjen aktiiveja täällä maakunnassa, ja hyvin olen mahtunut samaan kahvipöytään. Aina on löytynyt yhteiset keskustelut siitä, miten saadaan työtä ja toimeentuloa sekä miten yritykset pärjäävät vastakin ja ennen kaikkea kehittyvät. Eli samat huolet ja tavoitteet on ollut meillä kaikilla.

Ihmettelen kovasti, miten ja millä järjellä kehä 3:n ympäriltä tulee tällaista järkeä aloittaa lakkoilut tässä maailmantilanteessa. Sietäisi ammattiliittojen johtajien katsoa peiliin siellä kehä 3:n sisällä. Näin ei voi jatkua.

Seinäjoen ja Rauman seutukunta pärjäsivät mainiosti Kuntaranking-tutkimuksessa. Tämä, jos mikä on osoitus kovasta toimeliaisuudesta, jota näillä alueilla on. Täällä luodaan työtä ja toimeentuloa sekä ollaan alueina selkeästi viennin keskeisiä Suomen vetureita.

Ei täällä mitään jarrupolkimia tarvita.

Nyt olisi aika näiden ay-johtohahmojen tulla katsomaan näille alueille, mikä luo elinvoimaa Suomeen. Luulen, että Seinäjoen ravirata olisi sopivan keskeinen paikka kiihdytellä lisää vauhtia ja purkaa jarrupolkimet.

Suomi on ennenkin selvinnyt sodista ja kriiseistä sopimalla. Uskon, että näin voisi olla vastakin, kun yhteistä tahtoa löytyy. Odotan nyt mielenkiinnolla kevään eduskuntavaaleja ja keskusteluja, miten tämä maa saadaan reippaalle kasvun tielle.

Toivottavasti arvon kansanedustajaehdokkaat ottavat myös kantaa vallitsevaan lakkoiluun ja lakkouhkailuun, sekä keskustelevat muustakin kuin markettien viinin myynnistä.

Malttia ja toimeliaisuutta kaikille,

Antti Simula
puheenjohtaja, Rauman Yrittäjät