JHL vastaa Leppikorvelle: Laki mahdollistaa lakon ja ulosmarssin

Vastaamme Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorvelle.

Laki mahdollistaa ammattiyhdistykselle lakko-oikeuden sekä ulosmarssin, joita valitettavasti jouduimme käyttämään.

Rajauksista ja hätätyöstä kävimme työnantajan kanssa neuvottelut hyvässä yhteisymmärryksessä. Kaikkiin hätätöihin olemme suhtautuneet vakavasti emmekä ole halunneet vaikeuttaa asioita yhtään enempää.

JHL:n jäsenet yleensäkin työskentelevät niissä palveluissa joita Rauman kaupunki tuottaa kaupunkilaisille silloin myös lakko sekä ulosmarssi näkyy heille valitettavasti välittömästi.

JHL ei ole ollut mukana ohjausryhmässä vaan Rauman JHL:n pääluottamusmies Marjo Justen, hän on ollut henkilöstön varaedustajana puhe ja läsnä oikeudella kutsuttuna, edustaen koko Rauman kaupungin henkilöstöä.

Ohjausryhmässä oli tiukka vaitiolovelvollisuus. Päätöksethän tekee valtuusto 11.11.2019 kaupunginhallituksen esityksestä.

Rauman JHL on järjestelmällisesti sekä suunnitellusti vastustanut Ruoka- ja Puhtauspalvelun ulkoistuksia. Emme voi myöskään tietää keitä nämä ulkoistukset viime kädessä koskevat.

Ruoka- ja puhtauspalvelut on jo nyt kehitetty tehokkaaksi niin tuntuu aivan järjettömältä ulkoistaa kokonaisuus, joka on pystynyt jo nyt säästämään sen mitä on pyydetty.

Ammattijärjestönä olemme käyneet muistakin säästöistä työnantajaan kanssa monet neuvottelut ja tuoneet esille mielipiteemme, olemme aina katsoneet kokonaisuutta kaupunkiin nähden. Mielestämme Rauman JHL:llä on aina ollut hyvä neuvotteluasenne, sitä se on jatkossakin.

Rauman JHL ry hallitus