Joulukaupungin startti jää vaisuksi

"Maailman pienin joulukatu" avattiin itsenäisyyspäivän iltana.

Kaupunkilaisessa ei nostata myötähäpeää, kun Raumaa mainostetaan Suomen kauneimpana joulukaupunkina.

Puitteet ovat kunnossa. Joulukoristeltu Rauman keskusta, varsinkin Vanha Rauma, on idyllinen. Kaunista katsottavaa ja kuvattavaa piisaa. Varsinkin nyt, kun on vähän luntakin maassa.

Kaupunki, kiinteistöjen omistajat ja yritykset ovat hienosti kantaneet kortensa kekoon näissä talkoissa.

Mutta tuleeko Raumasta vetovoimainen joulukaupunki, ihan oikeasti?

Pitsikaupungin joulun startti on jäänyt harmillisen vaisuksi. Perinteisen joulunavauksen jälkeen ei heti tapahtunut juuri mitään uutta tai erikoista.

”Maailman pienin joulukatu” avattiin Kitukränniin vasta itsenäisyyspäivänä. Lasten joulumaa, jonka houkuttimena ovat tontut ja pienoisrautatie, avaa ovensa Posellissa tänään tiistaina.

Näin nämä uudet kärkitäkyt ovat nähtävissä vain kahtena viikonloppuna ennen joulua.

Ensi vuodeksi on luvattu enemmän ja visioitu, miten Raumlaine joul kehittyy ja laajenee.

On paikallaan kysyä, olisiko kannattanut aloittaa vasta vuoden päästä?

Aikalisän olisi voinut käyttää sen varmistamiseen, että mainostoimistolta tilatun visuaalisen ilmeen – paketin kääreen – lisäksi olisi tarjota varsinaista sisältöä pakettiin.

Pitsikaupungin joulun todellinen läpilyönti edellyttää, että Raumalla on tarjota enemmän sellaista uutta, joka todella kiinnostaa ihmisiä.

Millä Rauma erottuu muista joulukaupungeista? Mikä puhuttaisi ja vetäisi lapsiperheitä Raumalle?

Näihin isoihin kysymyksiin Raumalla pitäisi vielä löytää vastaukset. Vieläpä vastaukset, joihin paikalliset itse aidosti uskovat.

Mainostoimiston vedolla työstettyä pitsikaupungin joulun niin sanottua ydintarinaa tonttuineen eivät kaupunkilaiset ole omakseen ottaneet. Se tuntuu tekemällä tehdyltä.

Mitä jos Lumen-valotaideviikko olisikin jo joulukuussa, eikä tammikuussa?

Myönnetään, hyvää yritystä on ollut, ja onnistumisiakin saatu. Rauman joulukorttitempaus pantiin merkille mediassa, Rauma-villapaidoista tuli pieni ilmiö käsityöharrastajien piirissä.