Jouni Lehikoisen vankka kokemus, vahva työnäky ja lämmin asenne ovat tulevan piispan tärkeimpiä ominaisuuksia

Muun muassa Rauman ja Laitilan kirkkoherrat kuuluvat Jouni Lehikoisen tukijoihin piispanvaalissa.

Kirkko elää haasteellisia aikoja. Muuttuvissa tilanteissa tarvitaan kokenutta piispaa, jolla on vahva näky kirkon tulevaisuudesta ja vahva kyky pukea sanoiksi ja teoiksi kirkon keskeinen sanoma. Tarvitaan seurakuntaelämän ja hengellisen monimuotoisuuden ymmärtävää piispaa, joka ei pelkää viedä sanomaa Kristuksesta lähelle tavallista ihmistä. Tarvitaan lähestyttävää ja itsensä likoon laittavaa piispaa, joka aidosti haluaa kuunnella ihmisiä.

Meidän mielestämme Jouni Lehikoisessa yhdistyy pitkä kirkollisen johtamisen kokemus, monialainen osaaminen ja lämmin, ihmisläheinen persoona - ja siksi hän on meidän piispaehdokkaamme.

Piispa toimii papiston kaitsijana ja kirkkoherrojen esimiehenä. Menestyksekkään johtamisen edellytyksenä on vankka kokemus erityyppisten seurakuntien johtamisesta. Jouni on toiminut liki 30 vuotta kirkkoherrana niin maaseudulla, pikkukaupungissa kuin Turussa. Hän pystyy auttamaan seurakuntaa kuin seurakuntaa nopeasti ja varmasti, koska tuntee niiden toimintatavat ja ymmärtää seurakuntien erilaiset haasteet. Tässä suhteessa pidämme häntä ehdokkaista ylivertaisena.

Jounin näky kirkon tulevaisuudesta on selkeä. Laskevia tilastoja ei pidä jäädä voivottelemaan, vaan lähteä kohtaamaan ihmisiä siellä, missä he ovat. Tämä Jounin johtama toiminta on herättänyt paljon myönteistä palautetta julkisuudessa – juuri tätä kirkolta toivotaan.

Pidämme varmana, että piispan kyselytunteja ei pidetä tuomiokapitulin suojissa, vaan koko arkkihiippakunnan alueella, kun Jouni virkaan vaalitaan. Hän on tuttu mediakasvo ympäri hiippakuntaa ja aito kansanmies, jota tavallisen seurakuntalaisen tai kirkkoon kuulumattoman on helppo lähestyä. Jounin taito johtaa kirkko ihmisten keskelle on avannut - ja avaa tulevaisuudessakin - ovia ihmisille tärkeisiin tilanteisiin ja tapahtumiin, joihin kirkosta ei olla huomattu tai uskallettu ennen mennä.

Kirkkomme tarvitsee hengellistä johtajuutta. Jouni on Sanan ja rukouksen mies, joka vilpittömästi etsii Jumalan tahtoa. Jeesuksen esimerkin mukaan hän on panostanut erityisesti kärsiviin lähimmäisiin, kuten monien tuntemaan ruokakassi- tai turvapaikkatyöhön. Helposti lähestyttävänä ja myönteisenä persoonana Jouni kykenee yhdistämään eri tavalla ajattelevia ja rakentamaan siltoja.

Me ja monet muut valitsemme Jounin, koska tiedämme, että hänen johdollaan huomisen kirkosta rakennetaan yhdessä luottamuksen kirkko.

Henry Liivola, kirkkoherra, Rauma

Petri Laitinen, kirkkoherra, Laitila

Mia Leino, luottamushenkilö, Rauma

Lauri Heino, yrittäjä, Rauma

Elias Halminen, osastoupseeri, Rauma

Kalle Toivo, pastori, Kaarina

Antti Kallio, kirkkoherra, Mynämäki

Pekka Heikkilä, toimittaja, Kirkkohallituksen täysistunnon jäsen, Mynämäki

Eero Vainio, kiinteistönvälittäjä, yrittäjä, Raisio

Toivo Nieminen, turvallisuuskoordinaattori, Masku

Kirsi Huoponen, FT, pastori, tutkija, Piikkiö

Lisää aiheesta

Mari Leppänen rakentaisi Turun arkkihiippakunnan piispana rakastavaa, rohkeaa ja rukoilevaa kirkkoa

Kaisa Huhtalalla vahva pohja piispan vaativaan tehtävään

Katso tallenne: LS seurasi ensimmäistä vaalipaneelia - piispaehdokkaat vastaavat vaikeisiinkin kysymyksiin