Kaikki aktiviteetit Rauman pohjoispuolelle

Minusta tuntuu välillä siltä, että jos Raumalle rakennetaan jotain, ei käy edes mielessä rakentaa sitä eteläpuolelle. Tämä pätee aika monessa asiassa, ulkojäistä leikkikenttiin. Miksi näin on

Jos johonkin eteläpuolen raumalaisena haluaa lähteä, on tehtävä tarkat suunnitelmat, koska kaikilla ei ole kyytimahdollisuutta lähteä toiselle puolen kaupunkia ihan noin vain.

Lasten ja nuorten keskuudessa asia on minusta harmi. Eihän kaikilla ole välttämättä edes pyörää, jolla mennä. Eikä julkinen liikennekään kulkemista aina mahdollista.

Raumalle on rakennettu ulkojäitä, leikkikenttiä, skeittiparkki ja paljon muuta lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa aktiviteettia, mikä on minusta hienoa. On ollut kiva katsella, kun niissä käy paljon porukkaa hymy huulilla pitämässä hauskaa.

Vielä kivempi olisi, jos kaikilla olisi yhdenvertainen mahdollisuus tällaisiin kivenheiton matkan päässä oleviin aktiviteetteihin – mutta ei. Jos asut eteläisellä puolella Raumaa, on pakko lähteä kauemmas ja yleensä puhutaan monista kilometreistä.

Ulkoliikunta ja mahdollisuus muihin ulkoharrastuksiin on todella tärkeää. Niiden puute korostuu nyt korona-aikaan.

Suuri osa nuorista ihmisistä ei jaksa lähteä enää hirveän pitkälle kotoaan viettämään aikaa, ja jos matkaa on liikaa, niin he jäävät mieluummin koteihinsa.

Rajoitusten ja koronan takia on tärkeä ylläpitää myös sosiaalisia yhteyksiä. Olisi paljon helpompaa, jos olisi lähempänä jotain paikkoja, missä voisi hengata.

On myös aika vaikea houkutella kavereita tulemaan sille puolelle kaupunkia, jossa ei ole juurikaan mitään tekemistä.

Jos ollaan huolissaan nuorten syrjäytymisestä ja rakennutetaan yhteiskunnan varoilla aktiviteettejä nuorille, niin miksi se jää vaan toiselle puolelle Raumaa?

Eivätkö etelässä asuvat raumalaiset nuoret ole yhtä tärkeitä, kun pohjoispuolella asuvat nuoret?

South Park