Kaipaan aikaa, kun taksiin saattoi luottaa

Minun piti mennä viime viikon keskiviikkona fysioterapiaan, mutta runsas vuorokausi ennen kyytiajankohtaa LST:n kyydinvälityksestä tilattu kyyti ei saapunut. Pitkällisen yrittämisen jälkeen vaimoni sai yhteyden LST:n välitykseen, josta nimeään antamasta kieltäytynyt välittäjä kertoi, että Raumalla ei ole vapaana yhtään tarpeitani vastaavaa hissillistä tai rampillista invataksia.

Tämä oli jo kolmas kerta 1.7. jälkeen, kun LST teki minulle oharin ja aina on selitys ollut sama: ”Ei ole sopivia autoja vapaana”.

Länsi-Suomessa (LS 8.9.) LST:n toimitusjohtaja Tapani Ekuri toteaa painokkaasti autoja olevan riittävästi. 1.7. jälkeen ovat minua kyydinneet eurajokilaiset, porilaiset, ukilaiset ja turkulaiset invataksit.

Käsittääkseni LST sai tehtyä kyydinvälityssopimuksen Kelan kanssa halvalla tarjouksellaan, joka perustui taksiyrittäjien katteiden pienentämiseen. Kun liittyminen LST:n välitykseen edellyttää taksiyrittäjiltä lisäksi useiden tuhansien eurojen välityskaluston hankintaa, en ihmettele raumalaisten invataksi-yrittäjien nihkeyttä LST:n kelkkaan hyppäämisessä.

Pari vuotta sitten tapahtunut sote-kyytien varauksen keskittäminen ja nyt tapahtunut muutos kela-kyydeissä on selvästi laskenut palvelun tasoa. Olen käyttänyt kyseisiä kyytejä 17 vuotta ja kaipaan aikaa entistä, jolloin voin sähköpostilla välittää kyytitarpeeni tutulle taksiyrittäjälle ja luottaa siihen, että homma hoituu!

”Minua ovat kyydinneet eurajokilaiset, porilaiset, ukilaiset ja turkulaiset invataksit.”

Pekka Saarinen