Kanalin kunnostus ja kasvojen kohotus

Kaupungin toimialajohtaja Suvannon lausunto lauantain Länsi-Suomessa herätti, jos ei kiukkua, ainakin ihmetystä.

Kanalin kunnostus ja sen tuleva virkistyskäyttö on monelle kaupunkilaiselle tunteita herättävä asia. Kanalissa veneily ja jopa turistien saaminen kanalin varteen toisi ”merikaupungille” uutta vetovoimaa. Kaupungin statusta on turha markkinoida merellisenä, jos ihmisille näyttäytyy ainoastaa mutaprunni.

Kanalin kunnostus niin, että veneilijöillä olisi mahdollista päästä nauttimaan kaupungin palveluista ja palveluiden kehittäminen kanalin ympäristöön voisi olla aito ylpeyden aihe. Vetoaminen tämän hetken käyttäjämääriin on täysin turhaa. Käyttöä tuskin on, jos mahdollisuutta käytölle ei edes ole.

Usko omaan kaupunkiin ja sen vetovoimaan pitäisi olla huipussaan pandemian kohottaman kotimaan matkailun seurauksena. Matkailijoiden aktiivisuus kotimaata kohtaan tulisi hyödyntää, niin kuin monet muut rannikon kaupungit tekevät. Otanlahden positiivinen esimerkki luulisi kannustavan, ja kanalin keskeinen sijainti olisi taatusti vieläkin parempi.

Varat kunnostuksen kustannuksiin taatusti löytyvät, jos aitoa halua on. Samoin paikka ongelmallisen maa-aineksen sijoittamiselle kuullostaa enemmänkin tekosyyltä, kuin oikealta ongelmalta. Paikkaa voitaisi etsiä samasta osoitteesta kaupungin muistakin kohteista tulleiden massojen kanssa.

Toivottavasti tulevaisuudessa on mahdollista veneillä omaan kotikaupunkiin nauttimaan palveluista ja tunnelmasta. Vielä esimerkiksi Uusikaupunki tai Luvian Laitakari ovat huomattavasti houkuttelevampia kohteita.

Marko Miettinen