Kannatan Jouni Lehikoista piispaksi

Teljän kirkkoherra, piispaehdokkaana vaalien ensimmäisellä kierroksella ollut Kaisa Huhtala, oli laatinut nettiin kannanoton, jonka hän oli otsikoinut ”Uusia, raikkaita tuulia hiippakuntaan!” Siinä hän otti kantaa Jouni Lehikoisen puolesta.

Kaisa Huhtalan työ- ja pappisasessorikokemukset vakuuttivat kyllä minut, mutta panivat myös mietiskelemään ja punnitsemaan omaa kantaani piispanvaalin toisella kierroksella joulukuun 3. päivänä.

Uskon, että molemmat ehdokkaat ovat kykeneviä luotsaamaan hiippakuntaamme. Äänestän kuitenkin vaalissa kirkkoherra Jouni Lehikoista. Olen lukenut vuosia hänen toiminnastaan Turun Mikaelin seurakunnassa, sen etsiessä tietä tavallisten ihmisten keskuuteen ja kutsuessa heitä myös mukaan toimimaan eri tavoin heikkojen ja hädänalaisten, tietään etsivien ihmisten parhaaksi.

Kirkko, sen hiippakunnat ja seurakunnat eivät saa olla vain seinien sisäpuolella, suljetussa pyhien yhteydessä, vaan näiden on otettava kantaa ja toimittava. Tällaisessa työssä Jouni Lehikoisen luotsaama hiippakunta olisi varmasti mukana.

Uskon vahvasti, että Jouni Lehikoiselta voimme me seurakuntien luottamushenkilöt ja myös työntekijät saada kaiken mahdollisen tuen kohdatessamme moninaisia ongelmatilanteita ja kriisejä. Siinä piispaehdokkaan vahva kokemus ja valoisa usko Kaikkivaltiaan apuun on tukenamme.

Sirkka-Liisa Savinen

Porin Teljän seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja