Kannattaako kaupungin pystyttää suurta lavaa?

Tänään sunnuntaina päättyvä Pitsiviikko on ollut melkoinen yleisömenestys. Ihmisiä on ollut joka päivä liikkeellä varsin paljon.

Vaikka suurta lavaa ei Savilanpuistoon pystytetty Mustan pitsin yön tapahtumien keskipisteeksi, on Raumalle tultu läheltä ja kaukaa.

Hyvä kysymys kuuluukin: kannattaako kaupungin isoa lavaa jatkossa enää pystyttää?

Ehkä pienemmät esiintymispaikat kuten Kauppatori ja taidemuseon piha riittävät – ja istuvat ehkä paremmin Pitsiviikon henkeen?

Entä kuinka paljon Rauman kannattaa käyttää melko pienestä budjetista muutamaan tähtinimeen? Kenties fiksumpaa onkin buukata useampia edullisempia esiintyjiä viikon varrelle.

Tämä linjaus jättäisi samalla paremmin tilaa kaupallisten toimijoiden konserteille. Arvonsa silläkin, koska nämä paikalliset yritykset ylläpitävät palvelutasoa ja viihtyvyyttä ympäri vuoden.

Vielä emme tiedä, miten Rauma kokonaisuutena onnistuu tämän kesän matkailusesongin aikana.

Sen näkee, että turisteja on ehkä enemmän kuin koskaan.

Mutta mitä he ajattelevat täällä näkemästään ja kokemastaan? Millaisia päivityksiä tekevät sosiaaliseen mediaan, mitä kertovat tutuilleen?

Se vaikuttaa siihen, kuinka monet löytävät tiensä Rauman seudulle ensi kesänä ja lähivuosina.

Pudotuspelit alkavat tavallaan kotimaan matkailussa ensi vuonna. Näin on helppo ennustaa.

Viime ja tänä vuonna suomalaiset ovat kiertäneet kesälomillaan kotimaata enemmän kuin aikoihin. Monet koronan takia pakon edessä.

Oman maan tarjonta on saattanut yllättää positiivisesti, mutta siitä huolimatta ensi vuonna monet mielivät taas ulkomaille.

Silloin Suomen-kierrokselta tiputetaan paikat, joissa on käyty paremman puutteessa tai joista on jäänyt syystä tai toisesta huono fiilis.

”Suomen-kierrokselta 2022 tiputetaan paikat, joissa on käyty paremman puutteessa.”