Kansanedustaja vaatii koulujen hiihtolomien jaksottamista kuudelle viikolle matkailun tukemiseksi

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii opetusministeriötä ryhtymään välittömiin toimenpiteisiin koulujen hiihtolomien jaksottamiseksi kuudelle viikolle tulevana keväänä. Kansanedustajan mukaan tämä palvelisi matkailualan ahdinkoa.

– Nyt koulujen hiihtolomat on jaksotettu kolmeen eri ajanjaksoon viikoille 8-–0. Jaksottaminen kannattaisi tehdä kolmen viikon sijaan kuudelle viikolle, viikoille 8–14, Kärnä kirjoittaa.

– Ymmärrän kyllä, että asian suhteen on myös haasteita niiden osalta, jotka ovat jo hiihtolomaviikkonsa varanneet, mutta joustavuutta varmasti löytyy. Pohjois-Suomen matkailu pysyisi paljon paremmin pystyssä tässä koronakurimuksessa, mikäli asiakkaita kävisi tasaisesti kuuden, eikä pelkästään kolmen viikon aikana. Säästäisimme tällä todennäköisesti huomattavan paljon työpaikkoja ja yrittäjien kassavirtaan se toisi osaltaan lisää rahaa, hän jatkaa.

Kärnän mukaan päätös hiihtolomien uudesta jaksottamisesta tulisi tehdä jo käytännössä ensi viikon aikana.

– Muuten taitaa olla liian myöhäistä ja kohtuutonta. Toivon todella, että hallitus harkitsee tätä ehdotusta, joka voisi toteutuessaan pelastaa satoja jos ei tuhansia työpaikkoja. Tähän saakka sekava tiedottaminen erilaisista matkustusrajoituksista on aiheuttanut matkailu- ja ravintola-alan yrityksille mittaamatonta vahinkoa. Tämän jaksottamisen myötä voitaisiin ainakin olla varmoja, että Suomen hiihtokeskukset pyörivät jonkinlaisella kapasiteetilla kevään kuuden viikon aikana.