Kansat katoo, ei katoo mahti heimonsa hengen

Geenit, jotka ovat hallinneet lisääntymistämme aikojen alusta lahjoittamalla meille hurmion, ovat joutuneet luovuttamaan sen korvauksetta laskelmoiville markkinavoimille. Sen seurauksena sukukypsät naiset steriloivat itsensä vapaaehtoisesti pillereillä. Petoksellaan ihminen estää paitsi geenien pyrkimyksen levittäytyä myös oman kehityksensä lajina.

Hallituksen huulipunamarinadi kehottaa nuoria, erityisesti tyttöjä, unelmoimaan huippupoliitikon tai johtajan urasta. Onnistuminen vaatii lujaa tahtoa ja vapaaehtoista pilleristerilisaatiota, joka tekee saaristomeren silakatkin sukupuolettomiksi. Vuosien vieriessä vauvapaussista tulee menopaussi. Valitettavasti sateenkaarivärien peukutus ei näy synnytystilastoissa.

On suoranainen ihme, että markkinoiden armoilla elävät suomalaiset lisääntyvät lainkaan. Inhimilliseen perhe-elämään alkaa olla mahdollisuus vain markkinoiden syrjimillä.

Pääkaupunkiseudulla jo joka neljäs lapsi onkin ulkomaalaistaustainen. Heidän kulttuureissaan suuri lapsiluku on naiseuden ja mieskunnon mitta, joka tuo myös yhteisön arvostuksen. Meillä sitä pidetään lähinnä tyhmyyden mittana. Hallitus paneekin toivonsa maahanmuuttajiin, kuin entinen pappi, ”eläkööt he toisin kuin me teitä muita neuvomme”.

Vaikka suomalaisia on vain 0,7 promillea maapallon väestöstä itseään kunnioittavat intellektuellit eivät tunnusta meitä enää kansaksi, jolla on oikeus kieleen, kulttuuriin ja maahansa, saati alkuperäiskansaksi, joiden oikeuksia he äänekkäästi puolustavat. Kuitenkin pelkästään suomenkielen kehitys on vaatinut tuhansia vuosia. Se on pitänyt pintansa mm. englannin ylivaltaa vastaan sähköisten viestimien kielikylvystä ja kouluopetuksesta huolimatta. Murteidenkin synty on vaatinut suomenkielisen väestön paikallaaneloa pitkään. Onkohan impivaaralainen nationalismi sittenkään pahin uhkamme?

Kulttuurievoluutio on ajanut ohi geneettisen kellomme. Se on miljoona vuotta jäljessä. Sen mukaan keskeinen olomuotomme on yhdessäolo, puuhastelu ja köllöttely. Edes keskiajan maaorjat eivät olleet niin sidottuja työhönsä ja jatkuvasti tavoitettavissa kuin me. Kuuden tunnin yöunesta on tullut standardi.

Tämän vääränlaisen elämäntapamme ristiriitaan me tarvitsemme mielialalääkkeitä, unilääkkeitä ja e-pillereitä tai lentoa lomaterapiaan toiselle puolen maapalloa. Viikko siellä ei riitä alkuunkaan korjaamaan kroonista elämäntapavirhettämme. Jatkuvan kasvun markkinataloudessa ihminen on vain tuote, joka on sopeutettava markkinoihin.

Taloutemme perusta on kasvuideologia, ei tasapaino. Jatkuvan kasvun pakko koskee myös väestöä, sillä ihmisillehän tuotteita ja palveluja tehdään. Tavoitteet on kirjattu mm. EU:n peruskirjaan, markkinatalous, jossa pääomat, tavarat ja ihmiset liikkuvat vapaasti: Selkokielellä sanottuna globaalit markkinat, kasvupakko, ylikulutus, tyhjästä rahaa luovien piirien valta ja ylikansoitus. Ihmisen sietokyvyn lisäksi se törmää nyt myös maapallon resurssien rajoihin.

Jouko Miettinen