Kantaako pitkä liito vaaliin saakka?

Uusi pääministeri? Riikka Purran johtama perussuomalaiset voi nousta vaalivoittajaksi sunnuntaina. Sdp, vihreät ja vasemmistoliitto eivät ole valmiita hallitusyhteistyön perussuomalaisten kanssa.
Uusi pääministeri? Riikka Purran johtama perussuomalaiset voi nousta vaalivoittajaksi sunnuntaina. Sdp, vihreät ja vasemmistoliitto eivät ole valmiita hallitusyhteistyön perussuomalaisten kanssa. Kuva: Mauri Ratilainen

Suurin osa eduskuntavaalien äänistä lienee annettu jo ennakkoon. Silti puolueet ja ehdokkaat kampanjoivat sunnuntaihin saakka.

Niin kannattaakin tehdä, sillä varsinaisen vaalipäivän äänet ratkaisevat pelin.

Valtakunnallisesti tilanne on harvinaisen jännittävät. Tällä viikolla julkaistut Helsingin Sanomien ja Ylen gallupit näyttivät kumpikin kokoomukselle 19,8 prosentin kannatusta.

Puolue lähtee vaalipäivään ennakkosuosikkina, mutta etumatka on kaventunut. Kantaako pitkä liito maaliin saakka ensimmäisenä?

Perussuomalaiset oli Ylen kyselyssä noussut kakkoseksi 19,5 prosentin kannatuksella.

Hesarin gallupissa perussuomalaisten kanssa tasoissa olleen sdp:n suosioksi Ylen gallup näytti 18,7 prosenttia.

Kaikilla kolmella on realistinen mahdollisuus yltää suurimmaksi puolueeksi ja päästä yrittämään hallituksen muodostamista.

Todennäköistä on, että vaalien kolmesta kärkipuolueesta kaksi on seuraavassa hallituksessa.

Pääministeri Sanna Marinin johdolla on rakennettu asetelmaa, että vain demarien vaalivoitto estää porvarihallituksen. Perussuomalaiset ei kelpaa sdp:n kumppaniksi.

Kokoomus on pitänyt avoinna ovia demarien ja perussuomalaisten suuntaan.

Entä, jos perussuomalaiset onkin suurin. Onko kokoomus silloinkin valmis kimppaan?

Länsi-Suomi ei tällä kertaa tee eduskuntavaaleista vaaliekstraa, joka olisi näköislehtenä luettavissa.

Vaali-iltana tarjoamme kovan kattauksen. Rauman seudun uutiset, tunnelmat, kommentit ja analyysit julkaistaan tuoreeltaan Länsi-Suomen verkkosivuilla.

Pakettiin kuuluu tulospalvelu, josta voi seurata liki reaaliajassa kuka on menossa läpi ja kuka ei.

Painopiste on paikallisissa jutuissa, mutta Länsi-Suomi kertoo toki myös valtakunnalliset vaaliuutiset. Lännen Median toimittajat raportoivat ”isolta kirkolta”.

Tiistain lehdessä julkaistaan äänestyksen tulokset laajasti. Luvassa on myös haastatteluja ja analyysiä.